COMUNICAT DE PRESA

Seară dedicată modei, artei, ştiinţei şi tehnologiilor la Palatul Culturii

marți, 27 martie 2018, 12:55
1 MIN
 Seară dedicată modei, artei, ştiinţei şi tehnologiilor la Palatul Culturii

Primăvara 2018 aduce la Palatul Culturii din Iaşi o manifestare inedită, care continuă Seratele „Procopiu” la Palat, organizate de Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România. Evenimentul lunii martie este intitulat „Moda – Artă, Ştiinţă şi Tehnologii”.

Gazda Seratei va fi Cristina Nichita, designer vestimentar cu recunoaştere naţională şi internaţională, care a lansat în 1995 casa de modă NIKY Fashion. Creatorul de modă va introduce pe cei prezenţi în lumea fascinantă şi perenă a Ştiinţelor şi Tehnologiilor care sprijină Arta de a oferi contemporanilor elemente de vestimentaţie ce desăvârşesc bucuria de a trăi.

Ce poate fi mai incitant pentru tineri şi adulţi, femei sau bărbaţi, decât o incursiune în culisele creaţiilor vestimentare pentru femei, indiferent dacă este vorba despre o rochie de seară, un pantof sau o poşetă, o eşarfă sau o ţinută office. Despre materiale clasice precum mătasea şi caşmirul, dar şi despre ultimele tendinţe care înglobează nanotehnologiile. Despre culoarea anului, dar şi despre colorimetrie. Despre confortul vestimentar şi proiectarea asistată de calculator. Despre cinematică, lumină şi sunet şi prezentările de modă. Pe scurt, despre Modă ca Artă cu Ştiinţă. Evenimentul se va desfăşura miercuri, 28 martie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu”. Intrarea este liberă, pe bază de invitaţie. Pentru detalii: esteemro@gmail.com.

Comentarii