Şedinţă la CJ cu consilierii intrând pe rând să voteze

miercuri, 25 martie 2020, 02:50
2 MIN
 Şedinţă la CJ cu consilierii intrând pe rând să voteze

Administraţia judeţului a lăsat de azi pe mâine reglementarea votului online, astfel că cei 38 de aleşi nu se pot reuni simultan. Ei vor vota azi alocarea de bani pentru testarea şi echiparea personalului medical.

 

Consilierii judeţeni se vor reuni de urgenţă în această dimineaţă, într-o şedinţă organizată în condiţii şi mai stricte. Ei vor avea de dezbătut şi aprobat doar două proiecte pe ordinea de zi.

Primul se referă la alocarea de fonduri, circa două milioane de lei după cum anunţa deunăzi preşedintele Maricel Popa, pentru înzestrarea spitalelor cu teste de diagnosticare a infecţiei, cu echipament de protecţie şi cu aparatură de dezinfecţie rapidă a saloanelor.

„Vom supune votului consilierilor transferarea unor sume de la proiectele şi manifes­tările culturale care nu se mai pot desfăşura în acest an din cauza pandemiei“, a precizat şeful CJ. Consilierii urmează să se pronunţe şi asupra modificării Regulamen­tului CJ, în aşa fel încât să fie permis votul online.

Accesul aleşilor judeţului în sala de şedinţe va fi permis în serii de câte şase, în ordine alfabetică, la interval de zece minute. Doar preşedintele şi secretarul judeţului vor rămâne pe loc. Fiecare grup va discuta pe marginea proiectului, îşi va exprima votul apoi fiecare consilier va părăsi sala. Consilierii vor purta măşti şi mănuşi şi vor sta la cel puţin trei metri unul faţă de celălalt. Şedinţa va fi transmisă on-line pe pagina de Facebook a CJ. Liderul grupului liberal din CJ şi-a manifestat ieri neîncrederea faţă de cursul întrunirii. „Unde e dreptul legal al consilierilor de a avea amendamente? De ce fugiţi de dezbateri şi amendamente? Coronavirusul nu e nici mai rău, nici mai bun decât era săptămâna trecută, când aţi insistat să faceţi şedinţa de plen“, a comentat Romeo Vatră organizarea şedinţei. 

 

 

Comentarii