Şedinţă maraton, mâine, la Consiliul Judeţean

marți, 23 noiembrie 2021, 02:49
2 MIN
 Şedinţă maraton, mâine, la Consiliul Judeţean

Aleşii judeţului se reunesc mâine într-o şedinţă de plen cu 49 de propuneri de hotărâre pe ordinea de zi. Primele proiecte se referă la investiţii ce includ repararea staţiei de oxigen a Spitalelor de Pneumoftiziologie şi de Boli Infecţioase. 

Consilierii se vor pronunţa apoi asupra creşterii cu aproximativ 15 la sută a tarifelor practicate de Direcţia Judeţeană de Pază şi Protecţie. După o serie de proiecte sociale, majoritatea iniţiate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială, aleşii vor decide în privinţa cheltuirii unui milion de lei pentru „dotări independente – echipamente IT şi licenţe software”.

Este vorba, printre altele, de cumpărarea a 26 de laptopuri şi a 60 de desktopuri.

Urmează pe ordinea de zi alte câteva proiecte din domeniul sănătăţii – realizarea unei instalaţii de ventilare, tratare şi purificare a aerului pe trei etaje ale Spitalului de Neurochirurgie, bani pentru construirea şi dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilităţii, extinderea Unităţii de Urgenţă de la Spitalul de Copii.

Şi Aeroportul este prezent cu câteva propuneri. Una dintre ele vizează închirierea prin licitaţie publică a unei suprafeţe de 280 mp de teren în scop comercial.

O a doua se referă la continuarea eforturilor începute cu aproape 15 ani în urmă, de trecere din domeniul public al statului şi din administrarea ROMATSA în domeniul public al Judeţului şi în adminsitrarea Aeroportului a unui teren în suprafaţă de 3.000 mp, situat în partea de nord a aerogării.

Totodată, aleşii urmează să respingă plângerea prealabilă formulată de Heli Avia, firma căreia administraţia PSD din mandatul trecut îi oferise pe tavă un cec în alb: 7.800 mp de teren în inima Aeroportului pentru realizarea unui centru de mentenanţă a elicopterelor, cu prevederea acordării unor despăgubiri dacă contractul de concesiune ar fi fost reziliat înainte de termen.

Cum CJ i-a pus capăt ca să facă loc viitorului terminal de pasageri T4, firma respectivă s-a adresat instanţei. La rândul ei, instanţa a acordat termen până în februarie pentru găsirea unei soluţii amiabile.

Un ultim proiect adăugat pe ordinea de zi vizează creşterea cu 9 posturi a organigramei Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Astfel, la Compartimentul Tehnic Investiţii, va fi înfiinţat un post de execuţie de consilier principal, iar, alături de cele 8 compartimente existente, se mai înfiinţează un serviciu întreţinere drumuri şi poduri.

Pe lângă şeful serviciului, aici mai sunt incluşi un şofer şi 6 muncitori calificaţi. 

Comentarii