Şeful CJ Iași: anul viitor îl vom încheia cu mai puţini angajaţi

joi, 17 decembrie 2020, 02:57
3 MIN
 Şeful CJ Iași: anul viitor îl vom încheia cu mai puţini angajaţi
Preşedintele Costel Alexe a promis din nou eficientizarea activităţii administraţiei prin reducerea personalului şi restructurarea Consiliului Judeţean. La finalul întrunirii care a durat trei ore a fost uitat ultimul punct de pe ordinea de zi.

Consilierii judeţeni au parcurs aproape 40 de proiecte de hotărâre, ieri, la ultima lor şedinţă ordinară din acest an. În Sala Mare a Prefecturii, a fost o prezenţă constantă de peste 60 de persoane. O ultimă întrunire, una extraordinară care se va ţine de data asta online, este programată pentru vineri, urmând să aprobe rectificarea bugetară pe are o va adopta astăzi guvernul asigurarea indemnizaţii­lor şi salariilor celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Ieri, votul a mers „uns“ până la jumătatea listei de proiecte. După ce au trecut banii pentru Spitalul de Pneumo (peste 800 de mii de lei pentru reparaţii şi dotări) şi actualizările devizelor pentru modernizarea unor drumuri judeţene, inclusiv cele din PNDL, au început să curgă declaraţiile.

„Anul 2021 nu va arăta ca 2020. Din cele peste 9900 de posturi pe care astăzi CJ le are, fără Apavital şi Aeroport, vă asigur că 2021 nu-l vom încheia cu atât de mulţi angajaţi“, a reluat preşedintele Costel Alexe o promisiune făcută la şedinţa precedentă. El a adăugat că economiile realizate astfel la capitolul cheltuieli de personal vor fi transferate la investiţii. Şi numărul de „instituţii şi entităţi“ va fi redus, a mai spus el, anunţând o nouă organigramă luna viitoare.

Ceva mai târziu, odată cu proiectul de extindere a organigramei Şcolii Populare de Artă, au venit replicile din partea USR PLUS şi PSD. Mircea Manolache a mers mai departe, solicitându-i şefului CJ o situaţie privind cei 387 de pensionari care lucrează în administraţia judeţeană cu contract de muncă sau alte forme de angajare. La rândul lui, liderul grupului de consilieri PSD a propus ca, înainte de restructurări, să fie făcută o evaluare a personalului.

La finalul şedinţei, a fost aleasă prin vot secret componenţa reprezentării politice în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. După mai multe luări de cuvânt în care social-democraţii solicitau doi reprezentanţi dintre cei şase, iar liberalii explicau că în mandatul trecut ei au avut doar unul, au fost desemnaţi noii membri: Daniel Dîscă (USR PLUS), care a primit 23 de voturi din partea celor 26 de votanţi, Adrian Acostoaiei, 21 de voturi, şi Radu Ursanu, 20 de voturi, ambii PMP, Romeo Vatră şi Marius Minea (PNL), ambii câte 19 voturi, şi Romeo Olteanu (PSD), 14 voturi.

Completarea ATOP şi celelalte discuţii prelungite pe câteva proiecte par să fi extenuat conducerea CJ, care a pus capăt şedinţei înainte să fie dezbătut ultimul punct de pe ordinea de zi. Ce-i drept, Raportul de activitate privind modul de îndeplinire al indicatorilor de performanţă ai Consiliului de Administraţie al R.A. Aeroportul Iaşi era la secţiunea „Diverse“. Chiar şi aşa, reuniunea de plen s-a încheiat brusc, fără nicio referire la acest ultim punct.

Comentarii