Și-a concediat iubitul, subaltern, după ce a agresat-o. Acum e obligată să-i dea daune

sâmbătă, 14 martie 2020, 02:56
1 MIN
 Și-a concediat iubitul, subaltern, după ce a agresat-o. Acum e obligată să-i dea daune

Ieşeanca a avut o întreprindere individuală în domeniul agricol, angajat fiind concubinul. Acesta a devenit la un moment dat agresiv, iar femeia l-a concediat şi a obţinut un ordin de protecţie împotriva sa. Tupeist, individul a dat-o în judecată pe femeie pentru a fi reangajat. A câştigat parţial, urmând să-şi primească salariile înapoi.

Mircea C. a lucrat la întreprinderea individuală a iubitei sale începând cu iulie 2018, fiind angajat cu contract de muncă cu un salariu de 1.900 de lei brut. El era combiner, desfăşurându-şi activitatea în comuna Ţibăneşti, la ferma femeii. În acelaşi timp, Mircea C. şi femeia au locuit împreună, până în toamna anului 2018, când individul a devenit agresiv. Din acest motiv, femeia a dispus încetarea contractului de muncă întocmit pe numele lui Mircea C. În paralel, femeia a obţinut un ordin de protecţie pe trei luni împotriva individului, justificând în instanţă că era hărţuită de individ.

Mircea C. a dat-o în judecată pe fosta iubită, cerând judecătorilor să fie reintegrat pe funcţie şi să primească salariile restante. Judecătorii i-au admis parţial cererea, considerând că femeia nu a respectat legislaţia muncii atunci când l-a concediat pe concubinul agresiv. Nu au decis reintegrarea pe post a individului, însă au obligat-o pe femeie să îi achite trei salarii, considerând că a decis concedierea unilateral, cu încălcarea legislaţiei muncii.

Decizia Tribunalului nu este definitivă şi a fost deja contestată. Procesul s-a reluat la Curtea de Apel Iaşi.

Comentarii