Şi ei s-au săturat, dar de gropi: protest pe şoseaua spre Ţibănesti

sâmbătă, 16 martie 2019, 02:50
2 MIN

Starea precară a DJ 248A i-a determinat pe locuitorii comunei să protesteze blocând porţiunea de drum ignorată de mai mulţi ani de autorităţile judeţului.

Aproximativ o sută de autovehicule şi peste două sute de locuitori ai comunei Ţibăneşti au blocat, ieri-dimineaţă, drumul judeţean 248A între localităţile Gârbeşti şi Glodenii Gândului. Cei doi kilometri de drum se află într-o stare deplorabilă, segmentul respectiv cu greu putând fi denumit „judeţean“. Porţiunea trebuia să fie reparată, la fel ca restul drumului dinspre Iaşi până la Gârbeşti. Scandalul iscat în toamna anului 2016 pe tema calităţii refacerii acestui drum a pus însă capăt şantierului, iar cei care merg pe aici dinspre Ţibăneşti spre Voineşti-Iaşi sau către Ţibăneşti îşi pun maşinile la grea încercare.

Amintim că, după o descindere pe şantierul deschis pe acest drum, preşedintele CJ, Maricel Popa, a acuzat firma constructoare că nu respectă cerinţele contractului şi că stratul de asfalt nu are grosimea minimă de 6 cm. Mai mult, şeful CJ a arătat că, în unele locuri, asfaltul era turnat direct pe pământ. În consecinţă, Popa a dispus sistarea lucrărilor şi, mai mult, a „luat“ lucrarea de la firma respectivă ca să o dea altei companii. Decizia l-a costat însă un dosar penal, deschis inclusiv pe numele directorului de atunci de la Drumuri Judeţene şi pe numele patronului unei alte firme de construcţii de drumuri, toţi trei având şi conturile blocaate timp de mai bine de un an. Între timp, aşa cum ziarul nostru a relatat zilele trecute, dosarul a fost clasat. Cei din Ţibăneşti, şi nu numai, au rămas însă fără drum.

Primarul comunei ne-a declarat că în următoarea şedinţă a CJ, săptămâna viitoare, va fi adoptată o hotărâre de expertizare a situaţiei drumului. Aurica Cobuz ne-a spus că susţine doleanţele consătenilor săi şi că speră ca expertiza pentru lucrări urgente nu va ajunge la sume mari, în aşa fel încât să nu se mai întârzie şi cu licitaţiile. 

Comentarii