Și Suceava dă lecții Iașului. Parcare supraterană cu 20 de locuri

joi, 27 mai 2021, 09:58
2 MIN
 Și Suceava dă lecții Iașului. Parcare supraterană cu 20 de locuri

Tema de proiectare pentru parcarea supraterană de lângă sediul din bulevardul 1 Mai al Primăriei Municipiului Suceava a fost stabilită. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu.
 

„Vom face o parcare supraterană modernă”, a spus Ion Lungu. Potrivit celor spuse de edil, parcarea va avea 200 de locuri, iar la fiecare nivel se vor monta camere de supraveghere, sistem de senzori de poziție care vor indica intrarea și ieșirea autovehiculelor. În concordanță cu acestea vor fi amplasate bariere de acces, sistem de iluminat și afișaj, dar parcarea va fi dotată și cu un sistem automat de control acces și gestionare a traficului, precum și cu un sistem smart cu afișaj electronic pentru afișarea rapidă a utilizatorilor.

Plata se va efectua prin intermediul casei automate. Pe de altă parte, se propune oferirea unui loc de parcare gratuit pe durata existenței parcării celor care dețin garaje care vor fi demolate pentru a se edifica respectiva parcare. În acest sens, Ion Lungu a anunțat că se continuă demersurile cu privire la acțiunea de evaluare – preliminară exproprierii deținătorilor de garaje – și speră că se va finaliza cât mai repede cu stabilirea cuantumului și acordarea despăgubirilor ca atare.

Prin tema de proiectare s-au prevăzut spații adiacente, dublu sens, căi de acces pietonale fixe, scări, lift, grupuri sanitare, cabină pază și spații tehnice, dar și locuri rezervate pentru persoane cu dizabilități și locuri pentru parcat biciclete. Totodată, este de precizat că parcarea auto de lângă Primărie va fi prevăzută cu stații de încărcare pentru mașini hibride și electrice.

Sursa: obiectivsuceava

Comentarii