Siminiceanu vrea să ridice un complex rezidenţial în zona Galata

sâmbătă, 30 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Siminiceanu vrea să ridice un complex rezidenţial în zona Galata

Pe suprafaţa de peste 16 ha vor fi clădiri cu diverse funcţiuni (sociale, servicii, comerţ), locuinţe colective şi locuinţe individuale

Municipalitatea a lansat, zilele trecute, mai multe proiecte urbanistice în dezbatere publică. Una dintre iniţiative face referire la amenajarea unui complex în zona Galata, la graniţa comunei Miroslava. Proiectul este propus de patru firme (Miroslava Development 1, 2, 3 şi 4) cu acelaşi acţionarat, respectiv omul de afaceri Eusebiu Siminiceanu şi societatea Prime Proprietăţi SRL. Dezvoltatorii au o suprafaţă de peste 16 ha şi propun împărţirea suprafeţei în patru unităţi teritoriale de referinţă: clădiri cu diverse funcţiuni (sociale, cultură, educaţie, sănătate, servicii, comerţ), locuinţe colective, locuinţe colective mici şi locuinţe individuale (înşiruite, cuplate sau izolate). În ceea ce priveşte regimul de înălţime, proiectul prevede imobile cu subsol, parter, şi două, trei sau cinci etaje.

Un alt proiect este prevăzut tot la limita administrativă a Iaşului, dar la „graniţa“ cu comuna Popricani. Este vorba despre un ansamblu cu opt vile, fiecare cu demisol, parter şi două etaje. Terenul are o suprafaţă de peste 10.000 mp şi este deţinut de mai multe persoane fizice. Pentru fiecare vilă este prevăzută o înălţime maximă de 9 metri. Din suprafaţa totală, circa 5.400 mp vor fi ocupaţi de spaţii verzi, iar circulaţiile şi parcajele vor fi amenajate pe circa 1.200 mp, în timp ce vilele vor ocupa, în total, aproape 3.600 mp. Tot în consultare publică a fost lansată şi un proiect al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

Instituţia vrea să amenajeze pe terenul de 39.000 mp, de pe bd. C.A. Rosetti, un poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă din România şi Republica Moldova. ISU propune trei unităţi teritoriale de referinţă: o zonă cu destinaţie specială (unităţi de protecţie civilă şi de pază contra incendiilor), o zonă destinată heliportului şi gestionării situaţiilor de urgenţă şi o zonă destinată echipamentelor edilitare. Primăria a lansat spre consultare publică şi alte proiecte de hotărâre, dar acestea fac referire la construirea de locuinţe individuale în zone precum Galata şi Nicolina. După încheierea etapei de consultare, proiectele mai sus menţionate vor fi supuse aprobării Comisiei de urbanism, şi ulterior vor intra în plenul Consiliului Local. 

 

 

Comentarii