Singurul supraviețuitor al accidentului cu telecabina din Italia este un copil de 5 ani

luni, 24 mai 2021, 10:48
1 MIN
 Singurul supraviețuitor al accidentului cu telecabina din Italia este un copil de 5 ani

14 oameni au murit, printre care și un copil, după ce o telecabină s-a prăbușit de la înălțime, într-o stațiune italiană din regiunea Piemont. Un alt copil, care a fost transportat cu elicopterul la spital, se află în stare gravă și este singurul supraviețuitor al accidentului.

Tragedia s-a produs pe traseul unei linii de transport pe cablu, care duce turiștii din stațiunea balneară Stresa, aflată pe malul Lacului Maggiore, până la cota 1.500, pe vârful muntelui Motarone. Linia a fost redeschisă recent, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie. Telecabinele de aici au o capacitate maximă de 40 de persoane.

Telecabina a fost inaugurată în 1970, dar între 2014 și 2016 a trecut printr-un amplu proces de renovare, care a costat peste 4 milioane de euro.

Telecabina a căzut la o înălțime de circa 20 de metri, și s-a rostogolit prin pădure, pe o distanță foarte mare. Totul s-ar fi produs la nici 100 de metri de staţiunea din vârf, şi cauza ar fi ruperea unui cablu. La scurt timp de la accident, un elicopter a ajuns în scurt timp la fața locului. Doi copii, de 9, respectiv 5 ani, au fost urcaţi la bord, dar cel mare a decedat mai târziu, la unitatea de primiri urgențe din Torino.

Aflați amănunte de pe click.ro.

Comentarii