Sistemul de frânare de urgență al telefericului, blocat cu o menghină. Trei arestări

miercuri, 26 mai 2021, 10:48
1 MIN
 Sistemul de frânare de urgență al telefericului, blocat cu o menghină. Trei arestări

Trei persoane au fost arestate în Italia în ancheta privind prăbușirea telefericului din apropierea lacului Maggiore. Printre ele se numără directorul companiei care administrează telefericul și un inginer. Decizia a fost luată în contextul în care în fotografiile făcute la locul tragediei se poate vedea că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină.

Cei trei sunt acuzați de omor, iar în contextul noilor date din achetă încadrarea juridică a fost schimbată, în sensul în care a fost adăugat agravanta privind eliminarea cu intenție a măsurilor de siguranță.

Potrivit procurorului Olimpia Bossi, sistemul de frânare a fost modificat, fiind fixată o menghină, astfel încât să se evite blocajele constante ale telefericului. Menghina respectivă a blocat frânele de urgență care nu au mai funcționat atunci când cablul s-a rupt. Anchetatorii spun că directorul companiei și-a dat acordul ca acea menghină să fie fixată acolo.

În urma accidentului, 14 persoane au murit. Singurul supraviețuitor este un copil de cinci ani care se află în continuare în stare gravă, prognosticul medicilor fiind rezervat. Părinții, fratele și străbunicii lui au murit în accident.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii