Şmecheria la volan: om de afaceri ieşean condamnat după ce a agresat un şofer în trafic

sâmbătă, 28 aprilie 2018, 01:50
3 MIN
 Şmecheria la volan: om de afaceri ieşean condamnat după ce a agresat un şofer în trafic

Un conflict în trafic a ajuns obiect de judecată, după ce un om de afaceri a lovit cu pumnul în gură un pensionar la volanul unei Dacii. După un proces de un an, bărbatul bătăuş a fost condamnat, fiind şi obligat să-i plătească daune morale şoferului de Dacie pe care l-a lovit.

Sentinţă definitivă într-un proces deschis ca urmare a unui banal conflict în trafic. Un bărbat de 46 de ani, administrator al unei firme, a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare, cu suspendare, după ce a lovit un pensionar de 68 de ani cu care avusese un conflict în trafic. Gheorghe Mişu Turiceanu a fost obligat şi la plata unor daune morale de 7.000 de lei către bărbatul pe care l-a lovit, sentinţa Curţii de Apel Iaşi fiind definitivă.

Scandalul dintre Turiceanu şi Gheorghe U. a avut loc pe 27 septembrie, la orele serii, când  pensionarul se afla într-o maşină Dacia alături de soţie şi conducea către Podu Roş. În faţa Casei Sindicatelor, Gheorghe U. a fost claxonat de Turiceanu, aflat pe motocicletă, care era deranjat de modul în care cel din faţă îşi conducea maşina. Din acel moment, motociclistul a început să îl şicaneze în trafic pe pensionar. Până în dreptul intersecţiei Cotnari ar fi intrat de mai multe ori pe banda de mers pe care se afla Gheorghe U., punând frâne bruşte repetate în faţa sa. La rândul său, Turiceanu le-a spus anchetatorilor că şi el ar fi fost şicanat în trafic, întrucât ar fi fost depăşit pe partea stângă.

„Prin urmare, inculpatul nu şi-a păstrat calmul, s-a enervat, astfel că, în momentul în care persoana vătămată a oprit autovehiculul în dreptul trecerii de pietoni de dinaintea sensului giratoriu din Podu Roş, pentru a da prioritate pietonilor, inculpatul a oprit şi el motocicleta, în partea stângă a autoutilitarei Dacia, şi a sprijinit-o pe suport. (…) Instanţa reţine că in­culpatul s-a îndreptat spre portiera şoferului autoutilitarei şi a început să-i adreseze injurii persoanei vătămate“, se arată în motivarea instanţei.

Conducătorul auto a dat jos geamul şi i-a cerut explicaţii motociclistului, moment în care a fost lovit de două ori cu pumnul în faţă. Ulterior, motociclistul s-a urcat pe vehiculul său şi a plecat. „Instanţa arată că actele de violenţă ale inculpatului au fost exercitate din dorinţa inculpatului de a pedepsi persoana vătămată pentru o conduită rutieră pe care inculpatul a considerat-o neconformă. Inculpatul a considerat că îşi poate face singur dreptate, a acţionat în mod contrar regulilor rutiere şi nor­melor morale ale societăţii, ata­când cu uşurinţă o persoană în vârstă, aspecte care demonstrează o slabă cenzură din partea inculpatului“, se mai arată în motivare. În acelaşi document se precizează că Turicenau „a avut o atitudine procesuală nesinceră pe parcursul procesului penal şi a considerat că faptele sale sunt justificate“. 

Comentarii