Şoferul mergea din crâşmă în crâşmă, cu Poliţia pe urmele lui, care-l căuta de zor. L-a prins când a intrat cu maşina în gard

marți, 01 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Şoferul mergea din crâşmă în crâşmă, cu Poliţia pe urmele lui, care-l căuta de zor. L-a prins când a intrat cu maşina în gard

Un şofer din Podu Iloaiei s-a jucat de-a v-aţi ascunselea cu poliţiştii. Aflat la volan, a mers o seară întreagă din crâşmă în crâşmă, cu poliţiştii după el. Oamenii legii au reuşit să-l oprească doar după ce şoferul s-a înfipt cu maşina într-un gard.

 

Faptele s-au petrecut la sfârşitul lunii martie. Poliţiştii fuseseră sesizaţi printr-un apel anonim că în faţa magazinului-bar „La Burtă” se afla parcat un Ford Modeo, şoferul fiind înăuntru, la băut. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi s-au postat pe un drum lăturalnic, aşteptând ca Fordul să se pună în mişcare. Au fost treziţi din aşteptare de un nou telefon, care îi anunţa că maşina plecase, aflându-se acum în faţa altui bar, din Scobâlţeni. Anonimul le-a precizat poliţiştilor că îi va informa când şoferul Fordului va ieşi din bar şi se va urca iar la volan.

Apelul a venit după câteva minute. Şoferul bucuclaş plecase şi din a doua crâşmă, intrând în alt magazin mixt, „La Samson”, aflat la o distanţă de aproxiativ 100 de metri. Poliţiştii s-au deplasat spre bar, văzând Fordul parcat în faţă. Şi-au continuat deplasarea fără a opri, supraveghind totodată zona. În momentul în care Fordul s-a pus din nou în mişcare, au pornit semnalizarea acustică şi luminoasă, pornind în urmărire. Şoferul nu a oprit, ci a acceleraat. A pierdut însă controlul volanului la scurt timp după trecerea peste pârâul Bahluieţ, intrând în coliziune cu gardul unei case. A ieşit din maşină şi a încercat să sară gardul, dar a fost oprit de poliţişti, tras jos şi încătuşat.

Mihai Cărăbuş a fost condus la sediul Poliţiei Podu Iloaiei, unde i s-a cerut să sufle în aparatul Drägger, întrucât emana halenă alcoolică. A refuzat, respingând şi solicitarea de a permite recoltarea unei probe de sânge, ceea ce i-a atras un dosar penal. În cursul cercetărilor, şoferul a spus iniţial că nu-şi aminteşte să fi fost dus la vreun spital pentru recoltarea de sânge.

Şi-a amintit ulterior că ajunsese totuşi la un spital, dar nu mai ţinea minte la care anume şi nici ce se întâmplase acolo. În cele din urmă, în faţa judecătorilor, Cărăbuş şi-a recunoscut totuşi fapta. Acest lucru, ca şi lipsa antecedentelor penale, i-a atras o pedeapsă relativ uşoară. El a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ca şi la prestarea a 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. 

 

 

Comentarii