Sorana Cîrstea a devenit mare favorită

miercuri, 02 martie 2022, 02:43
3 MIN
 Sorana Cîrstea a devenit mare favorită

 

Ea a rămas cea mai bine clasată în turneul de la Lyon şi va juca în turul II cu elveţianca Stephanie Voegele

* Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, a doua favorită, s-a calificat, ieri în optimile turneului de categorie WTA 250 de la Lyon. Sorana Cîrstea a trecut în runda inaugurală de georgianca Mariam Bolkvadze (156 WTA) venită din calificări, scor 6-3, 6-1, jucătoare care a comis nu mai puţin de 17 duble greşeli. .Meciul a durat o oră şi 18 minute. În optimi, Sorana Cîrstea va evolua cu elveţianca Stefanie Voegele (144 WTA). Românca are 4-1 în meciurile directe cu Voegele, dar ultima oară s-au întâlnit în 2014, când elveţianca a obţinut singurul său succes. Tot ieri, Ana Bogdan a întâlnit-o în primul tur pe ucraineanca Daiana Iastremska (140 WTA), care a ajuns de la Odessa la Lyon cu sprijinul prin România, împreună cu sora sa mai mică, Ivanna. De altfel, cele două surori au fost acceptate împreună pe tabloul de dublu. Revenind la meciul Anei Bogdan, românca a controlat primul set, câştigat cu 6-3. În setul secund, Daiana a jucat mai bine şi, după un „schimb” de break-uri, cele două jucătoare şi-au făcut serviciul, Ana ratând o minge de meci la 6-5.Meciul a intrat în tie-break, în care Iastremska a avut iniţiativa şi a câştigat cu 9-7. În decisiv, ucraineanca s-a impus la tie-break și va întâlni în optimi pe spaniola Cristina Bucsa.

Alte rezultate de la simplu: Alison van Uytvanck (Belgia) – Vera Zvonareva (Rusia) 6-0, 6-3; Zhang Shuai (China) – Kristina Mladenovic (Franţa) 7-6, 7-5; Arantxa Rus (Olanda) – Danka Kovinic (Muntenegru) 6-2, 6-0; Caroline Garcia (Franţa) – Camila Giorgi (Italia) 5-7, 6-4, 6-0; Martina Trevisan (Italia) –Elisabeta Cocciaretto (Italia) 6-3, 6-2. Prin eliminarea favoritei nr. 1, italiana Camila Giorgi, jucătoarea cea mai bine clasată din turneu a rămas Sorana Cîrstea.

La dublu, Monica Niculescu şi rusoaica Aleksandra Panova au învins cu 2-6,7-5, 10-7 perechea franco-germană Elsa Jacquemot / Tatjana Maria. Perechea româno-rusă va juca în meciul următor cu cuplul Georgina Garcia / Xenia Knoll (Spania / Elveţia), care a dispus cu 6-2, 6-4 de surorile Iastremska, Cuplul Andreea Mitu / Oksana Kalaşnikova (România/Georgia) a fost eliminat de cuplul german Nicola Geuer/Anna-Lena Friedsam, scor 3-6, 2-6. Irina Bara şi georgianca Ekaterine Gorgodze au fost şi ele învinse, scor 3-6, 4-6 de perechea britanică Alicia Barnett / Olivia Nicholls.

*La turneul de la Monterrey, principala favorită, ucraineanca Elina Svitolina (15 WTA) a ameninţat că se va retrage, dacă WTA, ATP şi ITF nu iau o decizie clară sau orice măsură după atacul rusesc asupra ţării sale. Svitolina era programată să joace astăzi cu rusoaica Anastasia Potapova (81). „Nu voi juca marţi la Monterrey şi niciun meci împotriva vreunei jucătoare din Rusia sau Belarus până când organizaţiile noastre nu vor lua decizia necesară”, a explicat ea pe reţelele sale de socializare.Ea se aşteaptă ca aceste organizaţii să „urmeze recomandările CIO”, adică sportivii să concureze cel puţin sub un drapel neutru, fără imn naţional. Svitolina este susţinută în acest demers şi de alte jucătoare ucrainene ca Marta Kostiuk (54) şi Lesia Ţurenko (127).

 

 

Comentarii