Şoseaua Iaşi – Bârnova va fi gata abia în anul electoral 2020. Cine este vinovat?

sâmbătă, 04 mai 2019, 01:50
2 MIN
 Şoseaua Iaşi – Bârnova va fi gata abia în anul electoral 2020. Cine este vinovat?

Pentru întârzieri, Primăria Iaşi a dat vina pe operatorii reţelelor de utilităţi, care au intervenit nerespectând termenele asumate u ce alte lucrări mai anunţă Primăria?

Şoferii care circulă pe şoseaua Iaşi – Bârnova trebuie să aştepte campania electorală pentru alegerile din 2020 pentru a putea vedea strada asfaltată. Într-o informare a municipalităţii se arată că termenul de finalizare a lucrărilor este martie 2020. „Până în prezent au fost făcute lucrări de terasamente şi infrastructură pe o lungime de 650 de metri din totalul de 2.519 metri. Lucrările la carosabil se desfăşoară zilnic pe tronsoane de circa 100 metri pe câte un sens de circulaţie“, se arată în informarea Primăriei, lucrările fiind reluate în zonă acum aproape două luni. Oficialii municipalităţii au precizat că traficul este dirijat pe un singur sens de circulaţie, alternativ, sectorul restricţionat pe durata executării lucrărilor fiind semaforizat. Proiectul are o valoare de circa 6,2 milioane lei (inclusiv TVA).

Lucrările au fost anunţate de mai multe ori în ultimii ani, tergiversările în pornirea efectivă a şantierului revoltând locuitorii din zonă care au organizat inclusiv proteste pe parcursul anului trecut. Contractul a fost semnat încă din anul 2017, dar Primăria a aruncat vina în curtea operatorilor reţelelor de utilităţi care au intervenit înainte de lucrările de asfaltare şi nu ar fi respectat termenele asumate.

Unde mai au loc lucrări la străzi

În informarea municipalităţii mai sunt invocate şi alte lucrări de infrastructură rutieră care se desfăşoară în această perioadă. Printre acestea se numără două străzi din cartierul Păcurari, din apropierea Grădinii Botanice: Olteniei şi Transilvaniei. Pe prima arteră menţionată au fost făcute lucrări de terasamente, de infrastructură şi de suprastructură (stratul de bază) pe toată supra­faţa carosabilă. „Au mai rămas de executat supra­structura (două straturi de mixturi asfaltice), modernizarea trotuarelor, ridicarea la cotă a cămi­nelor de utilităţi, înlocu­irea podeţului transversal peste pârâul Podgoriilor şi lucrările de semnaliza­re a circulaţiei“, preci­zează Primăria.

Lucrările au ajuns într-un stadiu asemănător şi pe strada Transilvaniei. „Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a ambelor străzi este luna noiembrie“, se mai arată în informarea municipalităţii. Alte străzi unde se desfăşoară lucrări sunt Moşu, Constantineanu şi Splai Bahui mal drept, iar pe lista de aşteptare, dar cu contracte de execuţie semnate, sunt strada Semănătorului, şoseaua Iaşi – Voineşti, strada Strugurilor, aleea Strugu­rilor şi aleea Tudor Neculai.

 

 

Comentarii