Statistica Covid: Iaşul urcă de pe locul 5 pe 4

vineri, 04 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Statistica Covid: Iaşul urcă de pe locul 5 pe 4

Ieri, Iaşul se afla pe ultima treaptă a podimului cu judeţele cu cel mai mare număr de noi cazuri confirmate în 24 de ore. GCS a raportat ieri 316 de noi infectări la Iaşi, după 318 la Constanţa şi alte 399 la Cluj, în Bucureşti fiind 767 noi cazuri.

Tot ieri , din spitalel COVID din judeţ au fost externaţi 43 de pacienţi, şi tot ieri trei ieşeni infectaţi cu noul coronavirus au murit. Medicii trag din nou un semnal de alarmă asupra numărului de cazuri grave care ajung în spital.

De altfel, ieri, în secţiile ATI COVID nu mai era decât un singur pat disponibil, la Spitalul CFR Iaşi. În rest, toate cele 66 de paturi erau ocupate. În zonele de confirmaţi ale unităţilor medicale erau libere 155 de paturi.

De altfel, medicii atrag atenţia că la spital nu mai ajung cazurile uşoare, care ajungeau în zona de confirmaţi, ci cele medii spre severe. Şi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate patru paturi ATI.

Tot ieri erau aici 18 bolnavi confirmaţi pozitiv care fac dializă. Tot ieri, Direcţia de Sănătate Publică a raportat extinderea focarului de la Institutul Regional de Oncologie. În urma testărilor, la Secţia Chirurgie Oncologică I au fost depistaţi pozitiv trei angajaţi şi trei pacienţi.

Iniţial, în cazul acestui focar au fost confirmaţi şapte cadre medicale şi 10 pacienţi. Conducerea unităţii medicale a dispus testarea întreg colectivului. Pacienţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

Comentarii