Statistici: ieșenii șoferi au trecut prin pandemie mai beți ca niciodată. Record de alcoolemie la o femeie

vineri, 12 iunie 2020, 01:54
2 MIN
 Statistici: ieșenii șoferi au trecut prin pandemie mai beți ca niciodată. Record de alcoolemie la o femeie

În primele cinci luni din acest an, 163 de ieşeni s-au ales cu dosare penale din cauza alcoolului la volan. S-a înregistrat şi un record de alcoolemie: 4,16 la mie, la o femeie

Statisticile pe primele 5 luni arată că, în izolare, ieşenii au băut mai vârtos înainte de a se urca la volan. În primele cinci luni ale anului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis nu mai puţin de 163 de dosare penale pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului. Nu a contat faptul că mulţi dintre ieşeni au stat izolaţi în case: unii au consumat alcool şi s-au urcat fără reţineri la volan. Mai grav, o parte dintre aceştia au provocat tamponări din cauza beţiei, alţii au fost depistaţi pur şi simplu în trafic de către poliţişti. Trebuie subliniat că poliţiştii au contabilizat un număr mai mare de reţineri şi arestări pentru cei care au fost găsiţi sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere. Aşa se face că în lunile ianuarie – mai 13 şoferi băuţi au fost arestaţi preventiv, trei au fost arestaţi la domiciliu, opt au fost puşi sub control judiciar iar trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi eliberaţi.

Poliţiştii ieşeni au precizat că numărul celor prinşi băuţi la volan va creşte, pentru că vine vara. “Precizăm că majoritatea persoanelor depistate sub influenţa alcoolului la volan au fost în municipiul Iaşi. Poliţiştii continuă acţiunile în trafic pentru depistarea celor care conduc sub influenţa alcoolului”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Cea mai mare alcoolemie din acest an a fost la o şoferiţă, infirmieră la Spitalul “Sfântul Spiridon”. La sfârşitul lunii aprilie, Teodora Maftei a băut o cantitate record de alcool apoi s-a urcat la volan, fiind reţinută de către poliţişti pentru 24 de ore. Medicina Legală i-a calculat o alcoolemie de 4,16 mg/l alcool pur în sânge, o cantitate uriaşă. Femeia în vârstă de 40 de ani se pare că tocmai ieşise de la serviciu, unde ar fi sărbătorit ziua onomastică a unui coleg. Aici ar fi băut alcool apoi s-a urcat la volanul maşinii sale, un Volkswagen Passat, şi a plecat spre casa ei din Aroneanu. Femeia a lovit în primă fază un Renault aparţinând unei colege de serviciu, parcat lângă UMF. Apoi a ajuns până mai sus de intersecţia din Podul de Fier, unde s-a înfipt într-un autoturism parcat pe marginea străzii. Trecătorii au sunat la 112, fiind prinsă aici.

Comentarii