Studenta de 21 de ani care a murit în accidentul de ieri de la Popricani era şi cântăreaţă

miercuri, 06 decembrie 2017, 02:50
2 MIN

Autoturismul condus de verişoara ei, un Hyundai i10, a derapat, a ajuns pe contrasens şi a fost lovit în lateral, în plin, de un VW Passat. Tânăra de 21 de ani a decedat pe loc, iar fata de 20 de ani de la volan este în stare gravă la spital.

O studentă în vârstă de 21 de ani şi-a pierdut viaţa, iar o alta a fost rănită grav în urma unui accident rutier care a avut loc ieri-dimineaţă în zona localităţii Cârlig, lângă Iaşi, pe şoseaua spre Sculeni. Gabriela Bontă, din Popricani, şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla ca pasager într-un autoturism marca Hyundai i10, condus de către verişoara sa, Andreea Luca, în vârstă de 20 de ani, tot din Popricani. Cele două circulau dinspre Vânători către Iaşi, în jurul orei 8.30. Po­liţiştii au precizat că, din cauza vitezei şi a şoselei umede, şo­feriţa a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga, a încercat redresarea, dar a pătruns pe contrasens, şi a fost izbită în la­teral de un autoturism Volks­wa­gen Passat, condus de un bărbat. În urma coliziunii deosebit de puternice în lateral, pasagera, Gabriela Bontă, a decedat pe loc, medicii sosiţi la faţa locului neavând ce să mai facă pentru a-i salva viaţa. „Tânăra a fost găsită de colegii mei în stop cardio-respirator. S-au iniţiat ma­nevrele de resuscitare, dar în zadar. Cealaltă pasageră a fost transportată în UPU de la Spitalul «Sfântul Spiridon» cu o formă incipientă de şoc hemoragic, respectiv cu o leziune la rinichiul stâng. Pacienta policontuzionată după accident rutier a fost internată pentru supraveghere în secţia clinică ATI“, a arătat dr. Ovidiu Popa, medic specialist UPU-SMURD.

Poliţiştii au precizat că în acest caz au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Popricani, în care au fost implicate două au­to­turisme. Din primele cercetări a rezultat faptul că şoferiţa unui autoturism, care circula către Iaşi, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pătruns pe contrasens şi a lovit un alt autoturism condus regulamentar de către un bărbat. În urma accidentului a rezultat decesul unei tinere care se afla într-unul dintre autoturisme“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Autoturismul Hyundai im­plicat în accident aparţinea tatălui şoferiţei, iar cele două tinere erau verişoare. De asemenea, tânăra care a decedat era cunoscută ca fiind cântăreaţă. (Andrei DÎSCA, Iulia CIUHU)

 

Comentarii