De Sănătate

Punem punctul pe știi

Studiu la Iaşi – cât de siguri se simt asistenţii medicali în spitalele în care lucrează?

sâmbătă, 27 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Studiu la Iaşi – cât de siguri se simt asistenţii medicali în spitalele în care lucrează?

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaştelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Iaşi (OAGMAMR) desfăşoară un amplu studiu în rândul asistenţilor din Iaşi pe subiectul „analiza climatului organizaţional”. 

Ei doresc să afle, conform informaţiilor prezentate în introducerea studiului, care este climatul profesional din colectivul în care îşi desfăşoară asistenţii activitatea şi cum poate acesta afecta eficienţa în muncă. Participarea este anonimă şi cei care vor completa sunt chiar încurajaţi să răspundă sincer la întrebări, inclusiv să semnaleze posibile probleme, dar şi variante pentru a fi soluţionate.

„Acest chestionar nu vizează evaluarea angajaţilor sau a personalităţii acestora, ci evaluarea «personalităţii» firmei /instituţiei şi a gradului de «sănătate» a acesteia, pentru că ele vă pot influenţa eficienţa în muncă. Acest obiectiv poate fi atins doar prin consultarea dumneavoastră, solicitând evaluarea obiectivă a diferite dimensiuni organizaţionale şi prin sistematizarea acestor evaluări în cadrul unui raport colectiv, care să permită propuneri de redresare acolo unde este cazul”, au transmis reprezentanţii OAGMAMR Iaşi.

Studiul are 13 dimensiuni, cu întrebări despre sarcini de muncă, relaţii în instituţie, motivaţia angajaţilor, suport oferit de conducere, conducerea în sine, evaluarea făcută, justiţia – corectitudinea deciziilor luate în instituţie, identificarea cu firma, autonomia angajaţilor de a lua decizii, învăţarea, satisfacţia, supraîncărcarea şi siguranţa la locul de muncă. „Concluziile finale vor face referire la întregul colectiv sau la întreaga firmă fără a preciza nume sau funcţii /posturi”, au mai precizat reprezentanţii OAGMAMR. 

Comentarii