Studiu: Lucrătoarele sexuale din țări în care prostituția este incriminată sunt de cel puțin două ori mai predispuse bolilor cu transmitere sexuală și de trei ori mai mult violențelor

miercuri, 12 decembrie 2018, 18:37
1 MIN
 Studiu: Lucrătoarele sexuale din țări în care prostituția este incriminată sunt de cel puțin două ori mai predispuse bolilor cu transmitere sexuală și de trei ori mai mult violențelor

Lucrătoarele sexuale din 33 de țări care se confruntă cu o politică represivă – definită ca arestare, închisoare, confiscarea seringilor, a prezervativelor, dislocare și violență psihică și/sau fizică din partea polițiștilor – sunt predispuse să experimenteze cu de până la trei ori mai multă violență fizică și sexuală, arată un nou studiu, relatează CNN.

Sunt de două ori mai expuse riscurilor de a contacta HIV sau alte boli cu transmitere sexuală decât lucrătoarele sexuale care nu sunt expuse unei politici represive. De asemenea, acestea se confruntă cu o sănătate mintală precară, potrivit unui studiu publicat marți în jurnalul ONG-ului PLOS Medicine.

Totodată, riscul de a experimenta violență fizică și sexuală este de trei ori mai mare în mediile represive.

”Această nouă cercetare dovedește cu siguranță ceea ce știm de mulți ani”, a spus purtătorul de cuvânt și consultantul pe sănătate sexuală a Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, Peter Greenhouse.

Lucrătoarele sexuale, în medie, sunt de 13 ori mai expuse riscului de contactare a virusului HIV decât populația generală, potrivit Organizației de caritate AVERT.

Studiul a analizat date de cercetare dintre anii 1990 și 2018 în ceea ce privește legislația, poliția și sănătatea din 33 de state privind lucrătoarele sexuale, inclusiv în Regatul Unit.

O cercetare anterioară a arătat că dezincriminarea muncii sexuale în Noua Zeelandă a avut ca rezultat posibilitatea ca lucrătoarele să refuze clienții care nu vor să folosească prezervative. Un alt studiu a arătat că dezincriminarea are potențialul de a reduce discriminarea, precum și denigrarea, abuzul verbal sau negarea dreptului la justiție. (hotnews.ro)

Comentarii