Studiu: medicii şi asistenţii se vaccinează?

marți, 23 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Studiu: medicii şi asistenţii se vaccinează?

„Ne dorim să aflăm mai multe detalii legate de perspectiva personalului medical referitor la vaccinare, cât este de importantă, dacă au ultimele informaţii despre vaccinare, dacă vorbesc cu pacienţii lor, dacă ei înşişi se vaccinează“, spun organizatorii cercetării

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a lansat ieri, în prima zi a Săptămânii Internaţionale a Imunizării, o cercetare cu privire la atitudinea personalului medical legat de vaccinare. „Ne dorim să aflăm mai multe detalii legate de perspectiva personalului medical referitor la vaccinare, cât este de importantă, dacă au ultimele informaţii despre vaccinare, dacă vorbesc cu pacienţii lor, dacă ei înşişi se vaccinează. Rezultatele pe care le vom obţine ne vor ajuta să avem o imagine mult mai aplicată despre nevoile şi perspectivele medicilor şi asistenţilor medicali despre vaccinare“, a precizat Radu Gănescu, preşedintele COPAC.

Astfel, cercetarea adresată medicilor şi asistenţilor medicali se va desfăşura online, aceştia având oportunitatea ca prin răspunsurile lor să vină şi cu idei pentru creşterea ratei vaccinării sau să împărtăşească metodele lor folosite pentru convingerea pacienţilor. În perioada 24 – 30 aprilie, în întreaga lume se sărbătoreşte Săptămâna Internaţională a Imunizării, scopul fiind promovarea folosirii vaccinurilor pentru protejarea populaţiei împotriva bolilor. Deşi vaccinarea este cunoscută ca fiind o intervenţie cost-eficienţă de succes din sănătate care salvează anual milioane de vieţi, la nivel mondial există încă 20 de milioane de copii nevaccinaţi, conform unor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cercetarea „Atitudinea personalului me­dical legată de vaccinare“ face parte din campania COPAC „Iniţiativă pentru viitor“, prin intermediul căreia vor fi organizate activităţi pentru informarea populaţiei privind vaccinarea. 

Comentarii