Surse: PSD s-a răzgândit. Nu mai vrea legea parteneriatului civil

miercuri, 17 octombrie 2018, 19:08
1 MIN
 Surse: PSD s-a răzgândit. Nu mai vrea legea parteneriatului civil

Proiectul de lege privind parteneriatul civil are puţine şanse să fie adoptat de Parlament. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că PSD nu va mai susţine un astfel de demers după ce referendumul privind redefinirea familiei nu a fost validat.

De altfel proiectul urma să fie depus în Parlament în cursul acestei săptămâni însă procedura s-a amânat. "S-a făcut un un troc, o înţelegere între Biserică, Dragnea şi (comunitatea) LGBT. Dacă referendumul pentru redefinirea familiei era validat în compensaţie urma să fie adoptată de Parlament legea parteneriatului civil.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat Dragnea nu mai susţine acest proiect şi nici nu le va impune parlamentarilor să o facă", au explicat sursele HotNews.ro. Totodată, parlamentarii PSD nici nu vor să audă de legea parteneriatul civil şi evită să facă declaraţii în acest sens.

Neoficial însă poziţia generală a pesediştilor este: "am susţinut referendumul pentru familia tradiţională în teritoriu, ce le explic oamenilor dacă votez consimţirea uniunii între doi bărbaţii?" Întrebat dacă legea parteneriatului civil mai este susţinută de PSD, Liviu Dragnea a spus că nu cunoaşte proiectul de lege. "Nu am văzut proiectul de lege. Vom discuta în Comitetul Executiv dacă vom susţine acest proiect şi când să înceapă procedura parlamentară", a declarat Dragnea ieri a Parlament.

Comentarii