Tânărul ars grav şi operat la Iaşi a ajuns la Bruxelles cu două bacterii luate din spital

miercuri, 07 noiembrie 2018, 02:57
2 MIN
 Tânărul ars grav şi operat la Iaşi a ajuns la Bruxelles cu două bacterii luate din spital

Acesta a stat la Iaşi circa 24 de ore, înaintea transferului spre Belgia.

Tânărul cu arsuri de 70% din suprafaţa corpului în urma exploziei din Piatra Neamţ a ajuns la spitalul din Belgia cu două bacterii luate din spital, a declarat, pentru Ştirile TVR, dr. Ciprian Isacu, medicul chirurg plastician care îl tratează acolo. Acesta spune însă că cei doi germeni, Acinetobacter şi Klebsiella, nu sunt foarte agresivi şi ar fi putut fi luaţi de oriunde. Pe parcursul orelor petrecute în ţară, până la transferul către Spitalul Charleroi Loverval din Bruxelles, bărbatul a fost internat iniţial la Spitalul din Piatra Neamţ, iar mai apoi a fost transferat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde a fost şi operat.

„Este infectat, are doi germeni, dar nu sunt germeni extraordinari. Cu infecţiile cu care a venit, ar fi venit oricine, şi din lumea bună, şi din lumea rea. Avem toţi germeni de piele: cum este o deschidere, germenii se instalează“, a precizat medicul pentru Ştirile TVR.

Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon“ spun că nu au primit nicio informare oficială cum că bărbatul ar fi contactat virusul din unitatea medicală ieşeană şi că, dacă va exista una, vor face analize pentru a lămuri situaţia.

„Pacientul a venit prin transfer de la Spitalul Judeţean Neamţ. El a fost primit direct în Clinica de chirurgie plastică şi arsuri a Spitalului Spiridon, a mers în blocul operator şi apoi în terapie intensivă. Timpul petrecut în spitalul cu rol regional de urgenţă a fost unul scurt, sub 24 de ore. În acest moment nu avem o informare oficială despre existenţa unor complicaţii din partea spitalului. În cazul în care va apărea una, vom face analize şi vom vedea“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Tânărul a fost operat din nou la clinica din Belgia, iar medicii sunt încrezători în şansele acestuia de a se întoarce în ţară în câteva luni.

Comentarii