Tânărul care şi-a băgat aer comprimat în anus a ieşit din ATI

miercuri, 13 decembrie 2017, 13:14
1 MIN
 Tânărul care şi-a băgat aer comprimat în anus a ieşit din ATI

Tânărul căruia i-a explodat colonul după ce şi-a introdus în anus un furtun cu aer comprimat este internat în stare ameliorată. Pacientul în vârstă de 18 de ani a fost transferat din secţia clinică ATI a Spitalului „Sfântul Spiridon” şi internat în salon, la clinica de chirurgie I. 

Potrivit medicilor, cu toate că băiatul este sub tratament, riscurile în cazul său nu au fost înlăturate complet. Bacteriile care au fost împrăştiate în abdomen după ce i-a explodat colonul nu au provocat până în prezent infecţii, însă medicii nu se pot pronunţa pentru evoluţia ulterioară a pacientului.

„Bolnavul este internat în stare stabilă, ameliorată, în salon. A fost transferat de la ATI şi se află sub supraveghere în salon, ca orice alt pacient. La momentul internării, după intervenţia chirurgicală, riscul de infecţie era ridicat, dar starea pacientului a evoluat pozitiv. Acum, riscul nu mai este la fel de ridicat, dar nici nu ne putem pronunţa în legătură cu evoluţia ulterioară”, a arătat dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al spitalului. Tânărul s-a accidentat duminică, 3 decembrie, în timp ce se afla la serviciu, la sediul firmei Delphi Systems din comuna ieşeană Miroslava. Singur fiind într-o boxă, băiatul şi-a introdus în fund o instalaţie cu aer comprimat. Victima a fost operată de urgenţă de chirurgii ieşeni întrucât, în urma accidentului, i-a explodat colonul, i s-a rupt diafragma şi i s-a distrus un plămân. 

Comentarii