Târguri de Pielărie în întreaga Românie!

vineri, 11 octombrie 2019, 07:00
3 MIN

* Mâine începe campania electorală; până atunci (şi chiar după aia, că oricum nu ne prea interesează, ştim deja cu cine votăm) să ne vedem de treaba noastră. Avem un oraş întreg în strai de sărbătoare, cum se spune, aşadar ne ţinem de subiect ca râia de degetele elevilor claselor mici dintr-unele şcoli româneşti (ori ca păduchii de părul lor fraged şi cârlionţat); asta, mai ales că şi alte localităţi de la noi sărbătoresc câte ceva, după posibilităţi, după necesităţi şi după cum se va vedea în cele ce urmează:

* La Machitori tocmai se desfăşoară tradiţionalul Târg de Pielărie; mai multe sătence s-au jurat că una dintre pieile expuse este cea a colegei lor de bârfă la portiţă Tatiana Vrabie, 97 de ani, şi l-au bănuit pe ginerele Anton Scofală, cu care doamna se cam duşmănea, că ar fi fost artizanul. După ce la târg a apărut însăşi Tatiana, doamnele sătence şi-au dat seama că pielea respectivă era a unei vaci; supărată de confuzie, Tatiana nu mai vorbeşte cu ele şi stă singură la portiţă, numărând camioanele…

* Şi frumoasa localitate Acarieni găzduieşte manifestări în această perioadă, inclusiv sărbători ale vinului, berii sau tăriei, iar edilul Marian Praştie este foarte bucuros că a primit fonduri europene pentru a achiziţiona opt cabine de WC ecologice (din plastic roşu, foarte vesele, care induc optimism clienţilor); el se gândeşte că le va refolosi cu succes când vor fi alegerile şi că, din banii primiţi pentru cabinele de votare, îşi va cumpăra măcar doi purcei.

* Un atractiv târg de pielărie este găzduit şi la Consumatori; deoarece mulţi clienţi au intrat în cabinele de probă şi au ieşit de acolo cu cojoace şi geci îmblănite vârâte sub cămaşă ori maieu, primarul a decis să pună camere video de supraveghere în fiecare cabină. Urmând pilda omologului din Acarieni, primarul a decis că aceleaşi cabine de probă vor fi utilizate şi drept cabine de vot, fiind utilate cu exact aceleaşi dispozitive de supraveghere video, să vadă care săteni greşesc cu ştampila.

* Târg de pielărie se ţine şi la Hămesiţi; din păcate, n-au ajuns banii şi pentru Târgul de Grătare, aşadar vizitatorii se uitau la geci, căciuli şi cojoace, înghiţeau în sec, apoi plecau mai departe. Noroc de un comerciant, care a avut o idee genială: a făcut un foc din ambalaje şi a improvizat, din bucăţele de sârmă, un grătar, pe care a aşezat marfa greu vandabilă; de atunci, clienţii pot consuma cu satisfacţie şorici proaspăt din mănuşi de damă, curele de ceas şi căciuli cu fermoar! Mai multe informaţii despre târguri şi consumatori, în Bomba de mâine!

Comentarii