Tenis în scaun rulant

joi, 28 decembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Tenis în scaun rulant
 
Cei mai buni sportivi  români de Wheelchair Tennis s-au antrenat la CSM cu Monica Niculescu şi Irina Begu

 

Înainte să plece la Antipozi, unde vor începe sezonul 2018 pe hard, Monica Niculescu şi Irina Begu au efectuat un antrenament demonstrativ alături de colegii lor de la CSM Bucureşti, campionii naţionali la tenis în scaun rulant: Ionuţ Filişan şi Mihai Gaiţă. "A fost o provocare interesantă, nu este deloc uşor deoarece ritmul este unul mai accelerat decât la wheelchair tennis, dar a fost o onoare să jucăm cu sportive de top 50 mondial", a spus  Ionuţ Filişan (nr. 145 mondial).  "A fost frumos, m-am distrat alături de ei. Ionuţ are un slice incredibil de rever, îl voi ţine minte mereu şi îi doresc mult succes în carieră", a replicat Monica Niculescu la finalul ineditului antrenament.
“Sportul mă ajută enorm în viaţă, este un mod în care poţi să îţi mişti aproape tot corpul. Chiar dacă eşti în scaun rulant, din punct de vedere articular şi circulator, când te întorci de la un antrenament eşti dopat 100% cu energie", a subliniat Mihai Gaiţă (nr. 88 ITF), cel mai bine clasat sportiv român în clasamentul mondial Wheelchair Tennis.

Irina Begu a lăudat la rândul ei iniţiativa clubului bucureştean. "Mă bucur foarte mult că i-am cunoscut pe băieţi şi îi felicit pe cei care se implică, în special pe Alex Nedea deoarece a creat această secţie. Campionii în scaun rulant sunt un exemplu că este important să practici sport indiferent de ce probleme ai".
Preşedintele secţiei de tenis de la CSM Bucureşti, Alexandru Nedea spune că Ionuţ Filişan şi Mihai Gaiţă au şanse reale să devină primii români calificaţi la o ediţie a Jocurilor Paralimpice în proba de tenis.  "Tenisul şi baschetul în scaun rulant sunt cele mai competitive sporturi paralimpice şi este cel mai dificil să te califici. La noi există cam 700 de sportivi în clasamentul mondial şi trebuie să fi în primii 40. Pentru asta mă antrenez însă şi lupt pentru visul meu", a precizat Mihai Gaiţă.
Gruparea din capitală va investi curând în achiziţionarea a 10 scaune rulante speciale, iar persoanele cu dizabilităţi sunt invitate să practice gratuit tenisul în cadru organizat la CSM Bucureşti.  

 

Comentarii