Teodorovici a pus gând rău burselor și biletelor de tren ale studenților: Nimic nu e gratis

marți, 16 iulie 2019, 08:14
1 MIN
 Teodorovici a pus gând rău burselor și biletelor de tren ale studenților: Nimic nu e gratis

O dezbatere aparte a avut loc în ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Pe lângă remanieri, negocieri cu alte partide, prezidențiabili și dispute personale, liderii social-democrați au avut timp și de o dispută de idei.

Totul a pornit de la măsurile economice pe care intenționează Guvernul Dăncilă să le ia în viitorul apropiat. Una din aceste măsuri vizează norme mai stricte privind limitarea gratuițăților acordate pentru studenți pentru transportul CFR.

Ministrul a început prin a teoretiza gratuitatea invățământului în general și a evocat în context modele din alte state acolo unde se spune foarte clar că educația nu e chiar gratuită:

”Sa fie și la noi ca în alte state unde învățământul nu e gratuit. Acolo studenții iau împrumuturi și le returnează după ce se angajează. Așa ar trebui să fie și la noi pentru că nimic nu e gratis!”, a spus ministrul potrivit celor prezenți.

Și de la transportul pe CFR până la burse nu a mai fost decât un pas – Ministrul Finanțelor Publice a spus că ideea burselor pentru studenți date și pe perioada verii este una păguboasă deoarece în această perioadă studenții s-ar putea angaja sezonier și ar fi plătiți astfel pentru munca depusă.

Nu doar studenții au intrat în bătaia puștii ministrului, ci și elevii. Eugen Teodorovici a opinat că autoritățile locale nu ar mai trebui să acorde burse de merit pentru că ar greva bugetul localităților, ci să lase acest lucru pe seama bugetului central.

Comentarii