Test: epidemie sau mare nebunie?

marți, 18 februarie 2020, 20:22
3 MIN
 Test: epidemie sau mare nebunie?

* Când se întâmplă o chestie, prima întrebare este cine are de câştigat de pe urma chestiei. La fel de importantă e şi acea vorbă din Vechiul Testament (Proverbele lui Solomon, 26.27) "Cel care sapă groapa aproapelui cade el în ea" (care nu-i zicală românească, aşa cum se învaţă în şcoală). Virusul cel nou s-o fi întors împotriva cercetătorilor care îl fabricau pe post de armă, s-o fi scurs din ciorba de liliac? Nu ştim nici dacă treaba e o fâsâială umflată de presă sau dacă putem avea satisfacţia că vom fi contemporani cu Sfârşitul Lumii. Ştiţi să vă feriţi de viruşi? Vă interesează problema virozelor sau vă doare la bască de ea? Avem un test:

1) Vă doare capul, aveţi febră, strănutaţi; ce faceţi?

a) Beau ceaiuri fierbinţi, mă înfofolesc şi mă vâr sub plapumă, să mă refac după ce m-am molipsit / b) Beau vin fiert, mă cherchelesc şi mă vâr sub masă, să mă refac după ce m-am ciupit / c) Bănuiesc că m-am molipsit la coadă la vaccin antigripal.

2) Practic, de unde vin viruşii ăştia chinezeşti?

a) Teoretic, fiind chinezeşti, vin din China, dar practic nu-i chiar aşa: soacră-mea are un pechinez care nu-i din Pekin, ci de la Paşcani / b) Habar n-am, dar ştiu că "viruşii vin, dar mai şi pleacă", deci nu sunt îngrijorat / c) Cum păstrăvii vin de la păstrăvărie, florile de la florărie şi brutele de la brutărie, viruşii vin sigur de la o virusărie!

3) Şi mai exact, cine i-a răspândit pe ei în lume?

a) Nişte cercetători fără scrupule, care i-au răspândit ca să-şi poată vinde vaccinurile, a fost şi un film / b) Olivia Steer, ca să arate că vaccinurile ne fac autişti / c) Vecina de deasupra, că tuşeşte şi strănută de o săptămână, plus că are o faţă suspectă!

4) Cum procedaţi ca să vă feriţi de viruşi?

a) Mă izolez în casă, primesc musafiri doar după ce îi dau pe mâini cu alcool, beau doar apă fiartă / b) Îmi izolez musafirii şi îi primesc doar după ce bem alcool / c) Am găsit site-ul "Să ne ferim de viruşi folosind remedii dacice cu untură de viezure".

5) Dacă, totuşi, viruşii apar, cum vă descurcaţi?

a) Am în bloc nişte vecine babe care umăresc de după perdea orice virus şi îi varsă în cap apă, ca la urători; cu ele nu mă tem! / b) Dacă văd un virus, îi cer zece lei şi o ţigară; aşa îi fac să mă evite / c) Îi ignor, nu le răspund, nici nu mă uit la ei.

* În buna tradiţie a testelor noastre vă spunem doar că nu mai contează ce literă aţi încercuit atunci când viruşii vă dau târcoale – cu atât mai puţin când aţi devenit deja locuinţa lor; iată de ce vă urăm doar sănătate, multă sănătate!

Comentarii