Transferuri pe ultima linie dreaptă în Liga I

miercuri, 04 septembrie 2019, 01:43
3 MIN
 Transferuri pe ultima linie dreaptă în Liga I

CFR l-a readus pe Kevin Boli, iar FCSB l-a împrumutat pe Cristi Manea

 

*CFR Cluj a reuşit să dea o nouă lovitură şi l-a convins pe fundaşul central Kevin Boli (28 de ani) să revină în Gruia! Dan Petrescu a fost decisiv, întrucât cei doi au colaborat şi la CFR Cluj, şi la Guizhou Henfeng, fosta echipă a „Bursucului”. Campioana României s-a întărit în apărare pentru meciurile din Liga 1, Europa League şi Cupa României. După ce i-a convins pe Mike Cestor şi Alex Paşcanu să semneze, CFR Cluj l-a adus şi pe fostul elev al lui Gică Hagi, Kevin Boli. Boli fusese împrumutat la CFR în sezonul trecut, dar revenise la clubul din China. Între timp, campionii au reuşit să-l convingă din nou să semneze.

*Clubul FCSB a anunţat, luni, pe pagina oficială de Facebook, împrumutul cu opţiunea de cumpărare al lui Cristian Manea (22 de ani) de la Apollon Limassol. În ultimele două sezoane, Cristian Manea a evoluat, sub formă de împrumut, la CFR Cluj, fără a juca într-o partidă oficială la formaţia cipriotă. De asemenea, FCSB a anunţat împrumutul lui Mihai Roman la FC Botoşani. Cristi Manea, fotbalist care evoluează pe postul de fundaş dreapta, a mai jucat în Liga 1, pentru Viitorul şi CFR Cluj, iar singura experienţă de peste hotare a avut-o la Royal Excel Mouscron din Belgia. Manea este dublu campion al României, alături de CFR Cluj, şi, de asemenea, câştigător al Supercupei României, cu aceeaşi formaţie.Cristi Manea este cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei de seniori a României, fiind folosit de Victor Piţurcă, într-un meci amical contra Albaniei, din 31 mai 2014, scor 1-0, pe când avea 16 ani şi nouă luni. Cristi Manea a făcut parte din lotul României U21 pentru Euro 2019, când tricolorii pregătiţi de Mirel Rădoi au ajuns până în semifinale, când au fost eliminaţi de Germania, scor 2-4.

*Fundaşul Uros Ciosic a fost transferat, ier de Universitatea Craiova de la AEK Atena, a anunţat gruparea olteană. „ Campion al Greciei cu AEK Atena, a înfruntat sezonul trecut în UEFA Champions League formaţii precum Bayern München, Ajax Amsterdam şi Benfica Lisabona”, se arată pe site-ul CSU Craiova. În vârstă de 26 de ani, Ciosic, fost internaţional sârb de tineret, a mai evoluat la Steaua Roşie Belgrad, Pescara, Frosinone şi Empoli, înainte a de a semna cu AEK Atena, în vara anului 2017.

* FC Voluntari anunţă că jucătorul Alex Măţan va evolua în sezonul 2019/2020 pentru echipa ilfoveană. Alexandru Măţan are 31 de meciuri în prima ligă debutand in această competitie la doar 16 ani. De asemenea, Alex Măţan are 13 selecţii la naţionalele de tineret ale României. Tot FC Voluntari a anunţat şi încheierea amiabilă a contractului cu jucătorii Gabriel Deac şi Abdelhak Belahmeur.

 

Comentarii