Trei copii scoși dintr-o casă cuprinsă de flăcări la Trifești. Au arsuri pe față și corp

miercuri, 09 februarie 2022, 08:12
2 MIN
 Trei copii scoși dintr-o casă cuprinsă de flăcări la Trifești. Au arsuri pe față și corp

ISU Iași s-a deplasat la un incendiu produs la o casă în localitatea Vladomira, comuna Trifești, județul Iași.

UPDATE

Cei doi copii au arsuri pe față, torace și mâini, pe aproximativ jumătate din corp.

„Au fost admiși în UPU doi pacienți în vârstă de 3, 4 ani, cu arsuri prin flacără, de gradul III. La o primă evaluare, pacientul cu o suprafață de 60% se află în sala de operație, celălalt are estimată o suprafață de 45%. Pacienții sunt gravi, cu prognostic rezervat având în vedere vârsta și suprafața”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

La spital a ajuns și mama copiilor pentru a se interna. Copiii erau singuri acasă când s-a produs incendiul, mama era plecată de dimineață la Iași împreună cu concubinul său și i-a lăsat pe copii în grija surorii mai mari de 11 ani. Aceasta a suferit arsuri doar pe 2% din corp și a povestit că a luat foc pătuțul în care se aflau surorile mai mici.

UPDATE

Copiii scoși din flăcări sunt în operație.

„Dr. Susanu împreuna cu toată echipa de medici din cadrul Secției de chirurgie plastică se află în sala de operație. Echipa este completată de medici ATI. Se depun toate eforturile pentru pacienți”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

UPDATE

El este eroul:

UPDATE

Până la sosirea forțelor de intervenție, trei copii, cu vârste de 3, 4 și 11 ani, au fost salvați de către localnici. Aceștia sunt conștienți, au arsuri de gradul II la nivelul feței, toracelui și membrelor superioare și inferioare. Au fost preluați de către echipajele medicale și vor fi transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria" Iași.

UPDATE

Trei copii au fost scoși din incendiu de către o persoană în vârstă de 50 de ani. În momentul producerii incendiului, copiii se aflau în casă.

INFO

Din datele oferite de persoana care a sunat la 112, ar fi două victime.

Pentru gestionarea și stingerea incendiului la locul evenimentului se deplasează 2 autospeciale de intervenție și stingere, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.

Comentarii