Trei secretari de stat ieșeni în Guvernul Cîțu. Se fac ultimele jocuri!

miercuri, 13 ianuarie 2021, 11:29
1 MIN
 Trei secretari de stat ieșeni în Guvernul Cîțu. Se fac ultimele jocuri!

PNL Iași mai are două propuneri „la încălzire”: Liviu Bulgaru (FOTO DREAPTA), pentru Agricultură, și Lucian Rusu (FOTO STG.), eliberat ieri dintr-o funcție similară la Secretariatul General al Guvernului, la Energie.

Negocieri intense la București pentru ocuparea celor 80 de posturi de secretari de stat. Dacă Liviu Brătescu (PNL) are toate șansele să rămână la Ministerul Culturii, iar Adrian Covăsnianu (de la Moldova Vrea Autostradă, susținut de USR PLUS) este confirmat deja la Ministerul Transporturilor, alți ieșeni încă sunt în competiție.

Mihaela Popa ne-a declarat zilele trecute că va continua la Ministerul Educației, în vreme ce alți doi ieșeni speră să primească numirile în următoarele zile. Așa cum am mai relatat, Liviu Bulgaru vizează una din cele cinci funcții de secretari de stat de la Ministerul Agriculturii. În fine, Petrică Lucian Rusu, până ieri secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului este acum „liber de contract”. El ne-a declarat că așteaptă ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, să primească confirmarea pentru unul din cele trei posturi de secretar de stat de la Ministerul Energiei.

La sfârșitul anului trecut, Costel Alexe ne declara că PNL Iași va avea cel puțin trei secretari de stat în noul guvern. Administrația centrală condusă de premierul Florin Cîțu numără 18 ministere, 2 vicepremieri și 80 de secretari de stat – dintre care 42 liberali, 26 susținuți de USR PLUS și 12 propuși de UDMR.

Comentarii