Trei tabere în PNL. Tătaru nu ar mai fi de partea lui Orban. Ce a produs ruptura?

joi, 03 iunie 2021, 21:59
2 MIN
 Trei tabere în PNL. Tătaru nu ar mai fi de partea lui Orban. Ce a produs ruptura?

Dupa anuntul privind candidatura lui Florin Citu la sefia Partidului National Liberal (PNL), formatiunea politica s-a impartit in trei tabere.

Prima tabara este formata din sustinatorii premierului, alta este conturata in jurul actualului lider al partidului, Ludovic Orban, iar in a treia tabara sunt nehotaratii.

In tabara nehotaratilor se regasesc, fie oameni care, desi de-a lungul timpului i-au fost fideli lui Ludovic Orban, astazi nu stiu sigur daca mai reprezinta cartea castigatoare si dupa 25 septembrie, fie oameni care si-ar dori poate un al 3-lea candidat la functia de presedinte al PNL, nefiind convinsi de faptul ca Ludovic Orban sau Florin Citu reprezinta "mana de fier" de care partidul va avea nevoie la urmatoarele alegeri.

Nelu Tataru, fostul ministru al Sanatatii, s-a regasit multa vreme printre sustinatorii lui Ludovic Orban. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat. Surse liberale au explicat ca intre fostul premier si Tataru s-ar fi produs "o mica ruptura" dupa ce Ludovic Orban ar fi dat USRPLUS Ministerul Sanatatii. Practic, Tataru a fost deranjat la acea vreme de faptul ca Orban nu s-a batut pentru a pastra portofoliul de la Sanatate pentru PNL si implicit pentru el, spun surse din partid.

Nelu Tataru nu a anuntat oficial pana la aceasta ora pe cine sustine in cursa pentru presedintia PNL, insa surse din partid sustin ca exista mari sanse ca fostul ministru al Sanatatii sa anunte chiar inainte de Congres ca se alatura echipei Florin Citu, candidand chiar pentru una dintre functiile de conducere din partid.

"Dupa ce PNL a dat Ministerul Sanatatii celor de la USRPLUS, in partid a existat o oarecare nemultumire. Rares Bogdan, Florin Roman, mai multi pe care ii vedeti acum in echipa lui Florin Citu au fost nemultumiti de cum a facut Orban imparteala, de aici i s-a tras si buba lui Orban. Dar cel mai nemultumit a fost Nelu Tataru pentru ca Orban nu s-a batut pentru a pastra portofoliul de la Sanatate pentru PNL si implicit pentru el", au explicat surse politice.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii