Tribunalul Iaşi a suspendat hotărârea UMF de creştere a taxelor

marți, 20 februarie 2018, 02:49
2 MIN
 Tribunalul Iaşi a suspendat hotărârea UMF de creştere a taxelor

Tribunalul Iaşi a decis suspendarea Hotărârii Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ nr. 11/14.06.2017, prin care se aproba solicitarea Consiliului de Administraţie de majorare a taxei de studiu de la 6.000 la 7.500 de lei.

Decizia instanţei a fost luată pe 14 februarie şi putea fi contestată de către UMF, pe portalul instanţelor fiind stipulat faptul că, în cazul în care nu este contestată, decizia îşi va face efect până la pronunţarea instanţei de fond.

Speţa în care a fost suspendată această hotărâre ţine de o contestaţie în contencios administrativ a respectivei hotărâri făcute de către Asociaţia Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, cei care au organizat şi un protest în vara anului trecut, când a fost anunţată creşterea taxelor de studiu.

La momentul respectiv, reprezentanţii UMF Iaşi au invocat faptul că taxele au fost aduse la nivelul celorlalte UMF-uri din ţară, în condiţiile în care la Iaşi erau printre cele mai mici, iar studenţii care au protestat au argumentat că existau mai multe condiţii improprii în sălile şi laboratoarele universităţii care nu justificau creşterea tarifelor.

Cele cinci ligi ale UMF Iaşi s-au dezis de acţiunea asociaţiei studenţilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Reprezentanţii UMF Iaşi au precizat ieri pentru „Ziarul de Iaşi“ că vor contesta toate acţiunile în instanţă şi că susţin ca fiind argumentată şi legală decizia de a creşte taxele la momentul respectiv.

Comentarii