Tricolori întorşi la matcă, la Iaşi. Nicio problemă de lot înaintea duelului Politehnicii cu Buzăul, de mâine

joi, 30 martie 2023, 01:50
2 MIN
 Tricolori întorşi la matcă, la Iaşi. Nicio problemă de lot înaintea duelului Politehnicii cu Buzăul, de mâine

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Leo Grozavu, nu are nicio problemă de lot înaintea meciului de vineri, din Copou, cu Gloria Buzău, din etapa a II-a a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal.

După cum v-am informat, sâmbătă, în meciul amical cu FC Botoşani, în trupa antrenată de Grozavu au apărut şi Viorel Lică şi Bogdan Istratie, jucători care au fost mult timp accidentaţi, cei doi ratând, printre altele, partidele amicale din cantonamentul din Antalya.

Nici Cătălin Itu nu a avut necazuri după lovitura încasată de la Ghiocel în timpul partidei de la Galaţi, din prima rundă a play-off-ului, fotbalistul împrumutat de la CFR Cluj jucând şi el fără probleme cu botoşănenii. Şi cum alte ieşiri din circuit din motive medicale nu au apărut, infirmeria a rămas goală în Copou, unele probleme ale lui Dumitru fiind uşoare.

Ţinând cont şi de faptul că Poli nu are niciun suspendat (cartonaşele galbene din prima fază a campionatului au fost anulate, iar la Galaţi doar Ghiocel a fost eliminat), Grozavu va avea bătăi de cap şi în privinţa alcătuirii lotului de 20 de jucători pe care se va baza vineri, darămite a alegerii titularilor.

După cum se ştie, chiar dacă nu îi luăm în calcul pe juniorii Hrib şi Fărcaş, din propria pepinieră, lotul Politehnicii cuprinde 26 de jucători! Astfel, şase ieşeni vor privi disputa cu buzoienii din trubună.

În atare condiţii, singurele dileme ale lui Grozavu pot fi generate de nivelul pe care îl au jucătorii care nu s-au antrenat în Copou în ultimele zile, când au evoluat sub tricolor. Este vorba de Enrichi Finica şi Alexandru Mogoş, care au fost selecţionaţi de Daniel Pancu la naţionala sub 20 de ani, şi de Alexandru Musi, pe care Alexandru Pelici a contat la reprezentativa sub 19 ani.

Selecţionata lui Pancu a disputat două meciuri în deplasare, joia trecută, cu Portugalia, 1-1, şi luni, 0-4 cu Norvegia. După cum v-am informat, cu Portugalia, Finica a fost titular, iar Mogoş, intrat pe parcurs, a înscris un gol de senzaţie. În duelul cu norvegienii, Mogoş a jucat în prima repriză, iar Finica în cea de-a doua.

În ce priveşte cea mai mare naţională de juniori, aceasta a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European după patrulaterul din Franţa, în care a disputat trei partide, încheiate cu următoarele rezultate: 0-4 cu Norvegia (miercurea trecută), 3-1 cu Irlanda de Nord (sâmbăta trecută), 2-4 cu Franţa (marţi).

Musi a jucat primele 76 de minute cu Norvegia, a fost integralist în al doilea meci şi a intrat în minutul 64 al duelului cu francezii, nereuşind să înscrie vreun gol.

Partida dintre Politehnica Iaşi şi Gloria Buzău, de mâine, va începe la ora 18:00. 

Comentarii