Trupul salvamontistului surprins de avalanşă în Munţii Călimani, găsit după 6 luni

miercuri, 23 mai 2018, 19:30
1 MIN
 Trupul salvamontistului surprins de avalanşă în Munţii Călimani, găsit după 6 luni

Salvamontistul Sorin Liviu Pandelea, care a fost surprins de o avalanşă anul trecut, pe 1 decembrie, în Munţii Călimani, după ce a arborat steagul României, a fost găsit, miercuri, după aproape şase luni.

“Trupul a fost găsit la 1,8 metri sub zăpadă, în zona de căutare, pe un teren accidentat. În această zonă zăpada atinge în unele locuri şi trei metri. Astăzi (miercuri – n.r.) la căutări au participat opt salvamontişti de la Vatra Dornei”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc.

Salvamontiştii au reluat de mai multe ori căutările trupului bărbatului de 40 de ani din Vatra Dornei care a fost suprins de avalanşă, însă abia după aproape 6 luni a fost găsit din cauza stratului mare de zăpadă.

Trupul fostului pompier şi salvamontist din Vatra Dornei a fost găsit la o săptămână după ce autorităţile locale din Şaru Dornei au sfinţit un monumentului închinat salvamontiştilor Nathalie Renee Josse şi Sorin Liviu Pandelea, surprinşi de avalanşă în data de 1 decembrie 2017.

Comentarii