Turneu de tenis la Tomești în memoria unui profesor de la Medicină

marți, 18 iunie 2019, 16:10
1 MIN
 Turneu de tenis la Tomești în memoria unui profesor de la Medicină

Iubitorii sportului alb și numai sunt așteptați la Turneul de Tenis care va avea loc in perioada 20-23 iunie 2019 la Baza Sportiva Tomesti. Competiția este un omagiu adus profesorului Marius Bologa, unul dintre cei mai apreciați profesori de sport de la UMF.

Acest campionat face parte din cadrul Calendarului Competitional al Federatiei Romane de Tenis si este organizat de Tennis Club Micul As si de fostii prieteni ai profesorului.

Marius Bologa a fost profesor de sport la Facultatea de Medicina din Iasi. A fost dedicat disciplinei sportive toata viata lui, in primul rand ca profesor si in paralel practicand sporturi precum  schi, patinaj, baschet, volei, dar mai ales tenis.

A lucrat cu sute de copii si studenti fara nici un castig, deoarece el a vrut sa ii introduca in lumea sportului si a tenisului.

Dupa Revolutia din 1989, a mutat o parte din studenti la sala Baltazar din Copou. Aici a muncit timp de trei ani in conditii greu de imaginat, fara caldura, reparand din propriile venituri fosta cantina si a reusit sa convinga facultatea sa ajute la incalzirea ei.

”La intrebarea pusa de toti si anume „Pentru ce faci toata munca asta ?”, el raspundea astfel: „OMUL PLEACA.TREBUIE SA RAMANA CEVA IN URMA LUI”. Marius Bologa a fost un mare idealist. Noi ca urmasii tai, iti multumim si iti promitem ca vom continua ceea ce ai inceput!”, a spus Catalin Costas, arbitrul Federatiei Romane de Tenis.

Inscrierile se fac pana pe data de 18.06.2019 la Catalin Costas, tel. 0744.261.509.

Comentarii