Turneu naţional pentru actorii de la Ateneu

vineri, 23 august 2019, 13:15
2 MIN
 Turneu naţional pentru actorii de la Ateneu

Actorii Ateneului Naţional din Iaşi au plecat din nou în turneu prin ţară, până la finalul acestei luni urmând să ajungă în 13 localităţi din mai multe judeţe. Spectacolele din deplasare sunt susţinute în cadrul Turneului Naţional „Unire prin Cultură“, piesele care vor fi jucate fiind „Aventuri cu …DL. GOE“ şi „Dumbrava basmelor muzicale“, ambele spectacole interactive cu mesaje educaţional-culturale. 

Regia spectacolelor este semnată de Iulian Ioan Sandu, cel care a pus în scenă şi îndrăgitele piese de teatru „Peter Pan“ şi „Alice în Ţara Minunilor“. „Evenimentele reprezintă o oportunitate unică pentru copii de a se bucura de teatru sau de spectacole muzicale de operă, special create pentru ei“, menţionează reprezentanţii Ateneului, care explică şi faptul că „pentru Ateneul Naţional din Iaşi, aceste deplasări reprezintă paşi importanţi în concretizarea obiectivelor propuse şi lansate înspaţiul public în cadrul «Stagiunii celor 100 de ani», de a juca în toate judeţele ţării şi în cel puţin 100 de localităţi din România.“ Actorii Ateneului au jucat deja în mai bine de 70 de localităţi în cadrul acestui turneu, iar în perioada 14 – 18 august au ajuns şi în Brăila, Cernavodă, Constanţa, Medgidia, Saturn, Mangalia, Babadag, Tecuci.

În perioada 25 – 31 august Ateneul va susţine spectacole la Botoşani, Darabani, Fălticeni şi Bucureşti. Pe lângă cele două spectacole pentru copii, Iaşul a prezentat pe 15 august, la Cernavodă, şi un moment artistic susţinut de Hora Moldovei, coordonator prof. Emilian Păduraru, coregraf Petre Şusu. De asemenea, „Take, Ianke şi Cadîr“, în regia lui Ion Sapdaru, „Cenuşăreasa“ în regia lui Toma Hogea şi „Pijamalele“ în regia lui Andrei Ciobanu vor fi jucate în cadrul Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare „G. V. Birlic“ de la Fălticeni, iar „Peter Pan“, în regia lui Iulian Ioan Sandu va fi jucat în Botoşani şi la Darabani. a

Comentarii