Turul României la Eurosport?

miercuri, 13 decembrie 2017, 02:43
2 MIN
 Turul României la Eurosport?

Cel puţin aşa promite Ministrul Tineretului şi Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce îşi propune ca în 2018 să organizeze Turul Ciclist al României prin care se vor uni regiunile ţării în anul Centenarului, iar competiţia să fie transmisă de postul de televiziune Eurosport, după modelul Turului Franţei.  "Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care ţin foarte mult, pentru că va îmbina sportul şi cultura în anul Centenarului. Va avea loc în luna septembrie şi am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea în direct a celor cinci zile de competiţie. Sunt 100 de ani de la Marea Unire şi încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiş al cicliştilor să organizăm şi un eveniment cultural. Vrem să implicăm Ministerul de Interne, administraţia locală, pentru că bugetul este unul foarte mare, la fel şi Ministerul Culturii, pentru că vorbim şi de evenimente culturale", a spus Dunca pentru AGERPRES.

Ministrul a menţionat că vrea să semneze contractul cu Eurosport cât mai repede, pentru a "bloca" acele date din programul postului de televiziune continental. Conform proiectului MTS, Turul Ciclist al României 2018, care va avea loc în perioada 18-23 septembrie, se va desfăşura după următorul traseu: Alba Iulia – Blaj – Sibiu – Făgăraş – Râşnov – Braşov – Târgu Secuiesc – Mărăşeşti – Focşani – Buzău – Ploieşti – Târgovişte – Bucureşti.

Turul Ciclist al României, competiţie înfiinţată în 1934, a fost organizat ultima oară în anul 2013, când a avut loc cea de-a 50-a ediţie.  Marius Dunca a menţionat că tot în 2018 doreşte să organizeze la Bucureşti şi un concurs de echitaţie.

 

Comentarii