Ucigaşii Sophiei, mama şi iubitul ei, au primit prelungire a arestului

miercuri, 12 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Ucigaşii Sophiei, mama şi iubitul ei, au primit prelungire a arestului

Pentru faptele comise, cei doi sunt pasibili de pedeapsa maximă: închisoarea pe viaţă.

Ucigaşii Sophiei rămân în continuare în arest. Judecătorii au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal privind prelungirea măsurii arestării preventive a Mădălinei Pristăviţă şi a lui Ionuţ Răusanu pentru încă 30 de zile. Încarceraţi în septembrie, cei doi vor rămâne în arest până cel puţin pe 13 februarie.

Mădălina Pristăviţă şi concubinul acesteia, Ionuţ Răusanu, sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat, omor calificat şi rele tratamente aplicate minorului. Cei doi sunt acuzaţi că în noaptea de 7/8 septembrie au provocat moartea Sophiei Elena M., fiica Mădălinei Pristăviţă, în vârstă de 1 an şi 11 luni.

Fetiţa fusese internată la Spitalul de Copii în comă de gradul IV, în stop cardio-respirator, cu bronhopneumonie, două fracturi costale şi una a claviculei, alte fracturi vindecate, numeroase vânătăi, dar şi muşcături în zona feselor şi a pubisului. Referatul de arestare întocmit de procurori prezintă o imagine de coşmar, fetiţa fiind torturată şi batjocorită sistematic timp de o jumătate de an. Ancheta procurorilor s-a bazat în bună măsură tocmai pe filmele şi fotografiile realizate de Pristăviţă şi Răusanu, în care se vede cum fetiţa este introdusă cu forţa în maşina de spălat sau într-o ladă frigorifică aflate în funcţiune, lovită cu capul de gresie, muşcată, bătută sau strânsă de gât. Pentru faptele comise, cei doi sunt pasibili de pedeapsa maximă: închisoarea pe viaţă. 

Comentarii