Ultima șansă pentru elevii care au ratat admiterea la liceu în vară. Află unde au rămas locuri libere

sâmbătă, 27 iulie 2019, 01:58
2 MIN
 Ultima șansă pentru elevii care au ratat admiterea la liceu în vară. Află unde au rămas locuri libere

Cei care au ratat prima etapă au ocazia să se înscrie pentru repartizarea pe locurile rămase libere, la nivelul judeţului fiind disponibile aproape 100 de locuri la licee vocaţionale sau la şcoli tehnologice

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au participat la prima etapă de admitere la liceu se pot înscrie la etapa a II-a până pe data de 30 iulie. Astfel, tinerii care nu au fost repartizaţi în prima etapă, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior desfăşurării etapei anterioare au ocazia să se înscrie pentru repartizarea pe locurile rămase libere, la nivelul judeţului Iaşi fiind disponibile aproape 100 de locuri la licee vocaţionale sau la şcoli tehnologice. În cazul liceelor vocaţionale, unde se susţine o probă de aptitudini, perioada de înscriere s-a încheiat deja pe 25 iulie, probele urmând să fie susţinute pe 29 iulie. Aceste probe se vor desfăşura la sediile intituţiilor de învăţământ care au locuri libere, acestea fiind Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, Liceul cu Program Sportiv, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“.
 
După încheierea perioadei de înscriere, repartizarea candidaţilor se va realiza în perioada 31 iulie – 1 august, pe 1 august urmând să fie afişate şi rezultatele. La nivelul judeţului Iaşi, absolvenţii se mai pot înscrie la trei licee şi şcoli din judeţ, pe cinci specializări, în cazul acestora fiind disponibile 19 locuri. Astfel, la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări sunt disponibile trei locuri la Electromecanică şi 11 locuri la Mecanică, la Liceul Tehnologic „Petre P. Carp“ Ţibăneşti mai este liber un loc la Electronică automatizări, iar la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă“ Hălăuceşti mai sunt libere trei locuri la Ştiinţe ale naturii şi un loc la Filologie.
 
În cazul liceelor vocaţionale, unde perioada de înscriere s-a încheiat deja şi unde vor fi susţinute probe de aptitudini, mai sunt în total 77 de locuri. Astfel, la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, la trei specializări, sunt libere 15 locuri, 2 la Arhitectură, Arte ambientale şi Design, 2 la Arte plastice şi decorative, iar 11 la Muzică. De asemenea, la Liceul Sportiv sunt libere 10 locuri, 9 la Sportiv-mozaic, iar un loc la Sportiv-hambal. La Seminarul Teologic Ortodoxă, la specializarea Preot, sunt disponibile 21 de locuri, iar la Tehnician pentru tehnici artisitice – patrimoniu sunt disponibile 22 de locuri.
Cei care doresc să se înscrie la admiterea pentru cele 19 locuri de la liceele tehnologice mai pot face acest lucru luni, pe 29 iulie, în intervalul orar 9.00 – 15.00, sau marţi, pe 30 iulie, între orele 9.00 – 12.00. 

Comentarii