UMF, singura universitate de profil într-un important clasament internaţional

joi, 20 februarie 2020, 02:58
2 MIN
 UMF, singura universitate de profil într-un important clasament internaţional

Potrivit clasificării Emer­ging Economies University Rankings 2020, realizată de revista britanică „The Times Higher Education“, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi se regăseşte în topul celor mai performante 533 de universităţi din 47 de ţări din întreaga lume, ocupând poziţia 401-500. UMF Iaşi rămâne singura instituţie de învăţământ superior medical din România clasată în acest sistem.

„Prezenţa UMF Iaşi în topul «The Times Higher Education» ne onorează, ca de fiecare dată. Este extrem de important să ne cunoaştem locul în clasamentul celor mai importante universităţi din întreaga lume. Ţelul nostru este de a evolua de la an la an, în toate direcţiile, fie că vorbim despre actul educaţional, cercetare, infrastructură sau internaţionalizare“, a decla­rat prof. univ. dr. Viorel Scrip­cariu, rectorul UMF Iaşi.

The Times Higher Edu­cation Emerging Economies University Rankings 2020 include ţările cu economii emergente avansate, emergente secundare sau de frontieră. Topul utilizează aceiaşi 13 indicatori de performanţă folosiţi şi în clasamentul general THE World University Rankings, fiind analizate activităţile de predare, de cercetare, transferul de cu­noş­tinţe şi perspectivele inter­naţionale. Pentru Emer­ging Economies University Rankings 2020, indicatorii au fost recalibraţi pentru a re­flecta priorităţile de dezvol­tare ale universităţilor din economiile emergente. Indi­ca­torii de performanţă sunt grupaţi în cinci domenii: Predare (mediul de învăţare) – 30%; Cercetare (volum, venit şi reputaţie) – 30%; Citări (influenţa cercetării) – 20%; Perspective internaţio­nale (personal, studenţi şi cercetare) – 10% şi Venituri din industrie (transfer de cunoştinţe) – 10%.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii