Un bărbat de 47 de ani, omorât în bătaie în centru Iaşului, pe strada Sf. Andrei (VIDEO)

sâmbătă, 11 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Un bărbat de 47 de ani, omorât în bătaie în centru Iaşului, pe strada Sf. Andrei (VIDEO)

Un bărbat de 47 de ani a fost ucis în apropierea benzinăriei de pe strada Sf. Andrei. Acesta a trecut aseară prin faţa unui aşa-zis bar din zonă şi a avut o altercaţie cu un tânăr care apoi l-ar fi omorât în bătaie. Polițiștii au vizionat înregistrările video şi au ajuns la Cezar Bercu. Ieri nu era clar dacă victima se cunoştea cu criminalul. Anchetatorii analizau varianta ca încă un tânăr să fi participat la atacul sălbatic

Procurorii şi poliţiştii încă nu ştiau vineri la amiază care a fost motivul real al uciderii trecătorului care se deplasa joi seară, pe strada Semnului, din zona Petrom “Sfântul Andrei”. Gică Oglegea, în vârstă de 47 de ani, circula pe această stradă în jurul orei 22.30. Cezar Bercu, un tânăr de 20 de ani, se afla pe această stradă, împreună cu alţi tineri, consumând bere şi seminţe.

În momentul în care Oglegea a trecut prin faţa tinerilor, Bercu i-ar fi aruncat câteva cuvinte lui Oglegea, iar acesta ar fi răspuns în aceeaşi manieră. Procurorii suspectează că între cei doi exista un conflict mai vechi. După seria de înjurături, Bercu a sărit la Oglegea şi i-a dat acestuia o serie de pumni şi picioare în cap, şi apoi încă o serie. Victima a căzut lată lângă un trotuar şi aşa a rămas până la ora 23 când un locatar din zonă a sunat la 112. Medicii veniţi la faţa locului au încercat sa resusciteze bărbatul însă acesta era deja mort.

Poliţiştii au observat că bărbatul are leziuni pe corp, asa că au chemat criminaliştii. În scurt timp, aceştia au găsit înregistrări de pe camerele video şi au observat că în jurul orei 9.30, în faţa unui bar de pe strada respectivă s-au adunat mai mulţi tineri.

„În jurul orei 22.30, a apărut un bărbat pe stradă, care cică locuieşte pe bulevardul Poitiers.A venit dinspre benzinărie. Când a ajuns în dreptul grupului de tineri, probabil că au început să se înjure. Unul din grup a mers şi l-a lovit pe trecător. Acesta a mers mai departe, iar alţii din grup au venit din spate şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele, până a căzut. Apoi au plecat. Am înţeles ca poliţia caută nişte tineri care locuiesc prin zonă”, a spus un vecin.

Procurorii au precizat ieri că l-au reţinut pe Bercu. „A fost reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiunea de omor”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Procurorii cercetează şi un al doilea tânăr agresor care ar fi participat la omor, însă nu este clar dacă a „contribuit” la moartea trecătorului.

Comentarii