Un hoţ bătăuş se va calma după gratii

luni, 14 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Un hoţ bătăuş se va calma după gratii

Un hoţ a sărit la bătaie pentru că păgubitul i-a luat din curte bunurile furate. Fapta i-a atras o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie, sentinţa Judecătoriei putând fi încă atacată cu apel.

M.G. lucra la o fermă agricolă de la care fuseseră furaţi câţiva spalieri. Poliţia i-a găsit în curtea lui Marian Adăscăliţei, iar M.G. a fost trimis de administratorul fermei, împreună cu tractoristul, să-i recupereze. Ceea ce a şi făcut.

Ulterior, s-a întâlnit pe uliţă cu Adăscăliţei, care se întorcea acasă cu căruţa. Adăscăliţei l-a luat la rost pe M.G., reproşându-i că i-a luat spalierii din curte. Apoi, Adăscăliţei a sărit la bătaie, lovindu-l cu palmele şi cu un băţ.

Victima a avut nevoie de ceva mai mult de o săptămână de îngrijiri medicale, ceea ce a atras trimiterea în judecată a lui Adăscăliţei pentru lovire sau alte violenţe.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă de 6 luni de închisoare este suficientă, raportat la gravitatea faptei comise. Adăscăliţei mai avea însă o condamnare, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, primită în urma unui incident asemănător. Însoţit de un prieten, înarmaţi cu o furcă şi o coasă, ameninţase un consătean.

Judecătorii au dispus revocarea suspendării şi executarea în întregime, în regim de detenţie, a ambelor pedepse, totalizând 2 ani de închisoare.

Comentarii