Un nou mandat al rectorului Jităreanu la cârma filialei Iaşi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice

sâmbătă, 23 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Un nou mandat al rectorului Jităreanu la cârma filialei Iaşi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice

Prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, a fost ales pentru un nou mandat ca preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Ion Ionescu Şişeşti” (ASAS). 

Ieri a avut loc o şedinţă statutară, la care a participat ca invitat de onoare preşedintele ASA, prof.dr. Valeriu Tabără, la care s-a ales componenţa noului birou de conducere. Astfel, vicepreşedinţi vor fi prof.dr. Vasile Vîntu, fost rector al Agronomiei, actual preşedinte al Senatului, şi Elena Trotuş, director al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni Neamţ.

Secretarul comisiei este prof.dr. Liviu Miron, iar membri sunt ing. Gelu Corneanu, director al Staţiunii de Cercetare, Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi, şi dr. Doina Silistru – preşedinta Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Senat. „Dintre instituţiile participante fac parte 5 universităţi (două din Iaşi şi alte trei din Suceava, Bacău şi respectiv Galaţi), precum şi reprezentanţi din cele 19 staţiuni de cercetare membre ale filialei IAŞI a ASAS, cu un total de 38 de membri”, au precizat reprezentanţii academiei.

Comentarii