Un primar vasluian care a pierdut alegerile a furat toaca bisericii. Era scrijelit numele lui și se temea de ghinion

joi, 15 octombrie 2020, 20:40
1 MIN
 Un primar vasluian care a pierdut alegerile a furat toaca bisericii. Era scrijelit numele lui și se temea de ghinion

Un primar din judeţul Vaslui care şi-a pierdut mandatul după ce a fost declarat incompatibil, a fost condamnat alături de fiul său, iar într-un alt dosar este judecat alături de noră. La alegerile locale, edilul nu a mai avut drept să candideze însă şi-a trimis fiul-inculpat în lupta electorală, însă fără succes.

Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei Drânceni, din judeţul Vaslui, a reuşit ”performanţa” de a-şi implica în afacerile penale atât fiul, cât şi nora. Zilele trecut, fostul edil a fost condamnat de Judecătoria Huşi la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane. 

El a fost obligat să respecte un program de supraveghere timp de trei ani, perioadă în care va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul primăriei sau la şcoala din sat. 
Fiul acestuia, Bogdan, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, tot sub supraveghere, pentru complicitate. 

Gelu Pecheanu, primar al comunei Drânceni din 2008, a fost acuzat că a încheiat un contract de concesiune cu intreprinderea individuală ce aparţine fiului său, prin care a concesionat din domeniul privat al comunei suprafaţa de 75,22 ha păşune, cu 25 lei/ha anual. 

În timpul campaniei electorale, Gelu Pecheanu a fost în centrul unui alt scandal de pomină fiind acuzat că ar fi furat toaca de la biserică, după ce a descoperit că numele său este scris pe ea.

Mai mult, pe adevarul.ro

Comentarii