Un sătean din Belcești a fost jefuit de trei ori de aceiași hoți

marți, 23 august 2022, 01:50
3 MIN
 Un sătean din Belcești a fost jefuit de trei ori de aceiași hoți

Un sătean din Belcești a fost jefuit de trei ori de aceiași hoți. Ce nu au reușit furii să care într-o noapte, au amânat pe o altă ocazie. Au încercat să jefuiască și pe un alt sătean, dar acesta a fost prea vigilent. 

Doi dintre hoți au ajuns în fața judecătorilor. Al treilea era mult prea tânăr pentru a răspunde penal, ceea ce i-a permis să-și îngroașe cazierul fără remușcări.

În noaptea de 11/12 septembrie a anului trecut, Gabriel Ciobanu și-a luat fratele, în vârstă de doar 13 ani și un prieten, Ovidiu Chelea, plecând împreună la furat. Casa aleasă a fost cea a lui C.Ș., întrucât aceasta nu era locuită. Cei trei au forțat o fereastră a magaziei acestuia, furând dinăuntru două bormașini, un flex și mai multe chei fixe și reglabile, în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.

Cu această ocazie, au găsit și cheile de la intrarea din spate a casei, pe care le-au luat cu ei. Au băgat „marfa” într-o geantă de voiaj găsită la fața locului și au ieșit. A doua zi, au vândut uneltele unor săteni. După trei luni, au repetat lovitura, atacând de această dată chiar casa lui C.Ș. Au sărit gardul și au pătruns în locuință, de unde au plecat cu un televizor, două butelii pentru aragaz și cheile de la intrarea principală.

Au vrut să fure și mașina de spălat, dar aceasta fiind prea grea, au abandonat-o pe hol. Au vândut televizorul și una dintre butelii mamei lui Ciobanu contra sumei de 350 lei și o a doua butelie, unui sătean, pentru 100 de lei.

Cei trei hoți au încercat, săptămâna următoare, să spargă și casa lui L.M.P., de asemenea nelocuită. Au forțat o fereastră și au intrat. În mijlocul unei camere au pus o cutie de carton pe care au început să o încarce cu ce au găsit mai valoros, cu precădere aparatură electronică. Nu au mai reușit să plece cu lucrurile furate, deoarece au avut surpriza ca proprietarul să vină cu mașina.

Casa era supravegheată video, iar sistemul de supraveghere îl avertizase că se dă o spargere. Hoții au trebuit să fugă cu mâna goală. Pe 14 ianuarie, cei trei au dat ultima lovitură, tot la casa pe care o jefuiseră deja de două ori. Au intrat în locuință cu cheile pe care le aveau deja. Au demontat mașina de spălat, în care au pus și un aspirator și au cărat-o până la casa fraților Ciobanu. Aparatele au fost vândute în scurt timp.

Dintre cei trei, doar puștiul de 13 ani se mai întâlnise cu legea penală, acesta fiind pus sub supraveghere timp de patru luni pentru lovire sau alte violențe. Cei doi hoți majori au fost totuși identificați după patru luni de la ultimul jaf și trimiși în judecată pentru furt calificat.

Lipsa antecedentelor penale i-a lăsat în libertate, Ciobanu și Chelea fiind condamnați de către magistrații Judecătoriei Hârlău la câte 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni. Sentința nu este însă definitivă, aceasta putând fi schimbată în urma apelului.

Comentarii