Un şofer beat a dărâmat cu Fordul grilajul unui refugiu și a aterizat pe trotuar în Tătărași

sâmbătă, 01 septembrie 2018, 02:00
1 MIN
 Un şofer beat a dărâmat cu Fordul grilajul unui refugiu și a aterizat pe trotuar în Tătărași

Cu 1,27 la mie alcool în aerul expirat a intrat într-un refugiu, apoi a urcat pe trotuar şi s-a oprit în nişte tufişuri din zona Flora. A refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de probe biologice de sânge.

Un ieşean beat mort a fost pe punctul de a produce un accident grav în Tătăraşi, după ce a lovit cu maşina grilajul unui refugiu pie­tonal, apoi s-a oprit în boscheţii de pe marginea drumului.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14, atunci când Va­sile Lopatnicu, în vârstă de 67 de ani, se afla la volanul unui autoturism Ford şi circula dinspre Metalurgie către Tătăraşi. În zona Flora, cel mai probabil din cauza vitezei, autoturismul a sărit trotuarul refugiului pietonal, a dărâmat un grilaj al refugiului, apoi a trecut strada, a sărit trotuarul pietonal şi s-a oprit în nişte tufişuri. A fost un miracol că, în acel moment, pe trotuar nu circulau pietoni, iar pe stradă nu se afla niciun autoturism.

Poliţiştii l-au pus pe Lopatnicu să sufle în etilotestul care a arătat o valoare mare: 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să urce în ma­şina Poliţiei pentru a fi transportat la spital să i se preleveze probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

„Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa al­coolului şi refuz de recoltare probe biologice“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii