Un spectacol deosebit despre Nora Iuga la Muzeul Literaturii Române

joi, 23 iunie 2022, 20:25
1 MIN
 Un spectacol deosebit despre Nora Iuga la Muzeul Literaturii Române

NO RA – Femininul norilor, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice „Hipodrom” de Nora Iuga va fi pusă în scenă, în premieră, pe data de 24 iunie 2022, începând cu ora 18.00, la Casa Muzeelor din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române din Iaşi. Primă reprezentație va fi accesibilizată și pentru publicul cu deficiențe de auz şi prezintă  spectatorilor viața uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

Dramatizarea textului a fost realizată de Mihai Ignat. Regia este semnată de Horațiu Mihaiu, scenografia de Maria Nicola, video design – Cinty Ionescu. Pe scenă vor fi Iulia Georgeta Popescu. Povestea Norei începe în Hermannstadtul, acolo unde aceasta îşi petrece o parte reprezentativă din viaţă. Se mută la Bucureşti unde e cu gândul la orașul copilăriei și la Jovis, calul alb din vitrina lui Schuster pe care nu l-a avut cu adevărat decât în vis. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Nora Iuga este poetă, prozatoare și traducătoare română.  Aceasta a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București, Specializarea Germanistică în 1953 și lucrat ca profesoară de limba germană, bibliografă la Biblioteca Centrală de Stat și ca redactor la Editura Enciclopedică. În perioada 1977 și 1986 a fost ziaristă la publicațiile de limba germane ”Neuer Weg” și ”Volk und Kultur”. 

Comentarii