Un traficant de droguri, abonat la contracte cu primării şi şcoli din Iaşi, condamnat la doi ani cu suspendare

vineri, 09 iunie 2023, 01:52
2 MIN
 Un traficant de droguri, abonat la contracte cu primării şi şcoli din Iaşi, condamnat la doi ani cu suspendare

Unul dintre cei mai căutaţi dealeri de droguri din Iaşi care a reuşit să îi frustreze pe poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată a primit o pedeapsă cu suspendare de la judecători. Loredan Florin Ştefan a reuşit să îi enerveze a doua oară pe anchetatorii care au stat nopţi multe pentru a-l prinde pe individ deoarece nu va sta nicio zi la închisoare, mai ales că cercetarea acestuia şi judecarea lui au durat opt ani de zile.

 În luna ianuarie trebuia să intervină prescripţia însă judecătorii au decis în urmă cu câteva zile să îi dea sentinţa. Una care i-a frustrat maxim pe cei care l-au prins în flagrant cu jumătate de kilogram de canabis la vânzare într-un hotel din Iaşi. „Condamnă pe inculpatul Ştefan Loredan Florin, la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată”, se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Iaşi.

Individul va trebui să facă 60 de ore de muncă în folosul comunităţii la o primărie sau consiliu local. Anchetatorii au stat mulţi ani prin filaje ca să îl prindă pe tânărul care în perioada iulie 2015 – ianuarie 2016 a vândut peste 1,7 kilograme de cannabis. Loredan vânduse cantităţi mari de canabis însă i-au aflat greu numele, tânărul având 19 ani la acea vreme. Poliţiştii i-au probat opt vânzări de cannabis, cu 25 lei gramul, în pachete de la 100 de grame în sus. De asemenea, cea mai mare cantitate de canabis vândută de către acesta a fost 500 de grame, cu 25 lei gramul.

De ştiut este faptul că Loredan este un apropiat al fostului director Vlad Baba de la Şcoala Populară de Arte din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. De altfel, a şi livrat produse prin achiziţie directă către instituţia condusă de prietenul alături de care apare în mai multe producţii de ficţiune, pe un canal You Tube. Firma lui Ştefan Loredan Florin, EN Goodies International SRL a încheiat, spre finalul lui 2020, în doar câteva luni, 125 contracte cu primăriile şi şcolile din Iaşi, în valoare totală de aproximativ 950.000 de euro. Societatea a încheiat contracte pentru tablete livrate şcolarilor, produse care au fost plătite pe loc din bugetele locale cu suma de 150.000 de euro.

Comentarii