Un vecin întors recent din Danemarca, pârât la Poliție pentru că se plimba prin sat

marți, 31 martie 2020, 01:56
2 MIN
 Un vecin întors recent din Danemarca, pârât la Poliție pentru că se plimba prin sat

Ieşenii întorşi din străinătate sunt pârâţi poliţiştilor dacă nu stau în izolare, aşa cum prevede actuala legislaţie. Ieri, mai mulţi locuitori din Rediu au sunat la poliţie şi s-au plâns că un vecin întors recent din Danemarca se plimbă prin sat, contrar reglementărilor. Poliţiştii au plecat în căutarea acestuia şi l-au găsit pe drumurile din sat. El a primit o amendă usturătoare.

„La data de 30 martie, poliţiştii Secţiei 8 Rurale Leţcani au fost sesizaţi prin apel unic 112 cu privire la faptul că un tânăr revenit din străinătate nu respectă măsura izolării la domiciliu. În urma cercetărilor s-a constatat faptul că un tânăr de 22 de ani, din comuna Rediu, ar fi revenit duminică din Danemarca şi nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu, acesta fiind identificat de către poliţişti pe un drum public. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi a fost transportat la un centru de carantină, unde, conform OM 4/22020, va suporta cheltuielile efectuate cu carantinarea lui“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Pentru nerespectarea prevederilor militare, poliţiştii ieşeni au dat amenzi în valoare de un milion de lei, de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa.

„În urma activităţilor desfăşurate împreună cu celelalte forţe angrenate, din dimineaţa zilei de 29 martie până în dimineaţa de 30 martie, poliţiştii ieşeni au aplicat 446 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1.017.899 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare“, au subliniat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii