Undă verde pentru şomaj tehnic la instituţii de cultură din Iaşi

joi, 23 aprilie 2020, 01:56
2 MIN
 Undă verde pentru şomaj tehnic la instituţii de cultură din Iaşi

Consilierii judeţeni urmează să-şi dea acordul în următoarea şedinţă de plen asupra modificării regulamentelor de organizare şi funcţionare ale instituţiilor de cultură din subordinea CJ.

Astfel, un capitol cu „Reguli speciale de funcţionare“ va fi aplicat la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“, Filarmonica „Moldova“ Iaşi, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte“, Teatrul pentru Copii şI Tineret „Luceafărul“, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi şi la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici“.

Managerii instituţiilor menţionate sunt împuterniciţi ca, „în cazuri excepţionale, cum ar fi suspendarea, întreruperea sau reducerea temporară a activităţii de bază“, să ia de îndată „măsuri organizatorice cu aplicabilitate directă şi imediată“. Dacă aceste situaţii durează mai mult de zece zile, pentru „gestionarea eficientă a resurselor financiare ale instituţiei“, managerul poate să recurgă la „suspendarea unilaterală a contractelor individuale de muncă ale personalului neimplicat în activitatea de întreţinere a bazei materiale, în condiţiile reglementate de Legea nr. 53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“.

„Sacrificarea culturii în acest an e un motiv in plus pentru care banii contribuabililor trebuie cheltuiţi şi drămuiţi cu foarte multă atenţie“, atenţionează liderul grupului liberal din CJ. Romeo Vatră aminteşte că primii bani alocaţi de către Consiliul Judeţean pentru aprovizionarea suplimentară cu materiale şi echipamente a spitalelor din reţeaua sanitară proprie au fost luaţi de la instituţiile de cultură din subordine.

Comentarii